Güncel Haberler

MAÇ ÖNÜ / Darüşşafaka Tekfen 2019’un İlk Maçında Barcelona Deplasmanında

Turkish Airlines EuroLeague 16.hafta mücadelesinde Darüşşafaka Tekfen 4 Ocak Cuma günü saat 23:00’da Palau Blaugrana’da Barcelona Lassa’ya konuk oluyor. Maç beIN Sports 3 kanalından canlı yayınlanacak

İki takım bu sezon ikinci defa karşılaşacak. 26 Ekim 2018’de oynanan ilk maçta, ilk 3 çeyrek çok iyi bir performans sergilemesine rağmen son çeyrekteki etkisiz oyunuyla maçı 71-79 kaybeden temsilcimiz, bu sefer Barcelona’yı deplasmanda yenmenin yollarını arayacak.

İki takım o zamanki adıyla Koraç Kupası’nda 1998-1999 sezonunda çeyrek finalde karşılaştı. İspanyol ekip bu iki maçlık seriyi sayı farkıyla kazandı.

İki takım EuroLeague tarihinde ise şu ana kadar 3 kez karşılaştı. Karşılaşmaların 2’sini Barça kazanırken, diğerini de Daçka kazandı.

-Letonyalı forvet Zanis Peiners EuroLeague’de son 14 serbest atışından isabet buldu.

-Skorer guard Jon Diebler, EuroLeague’de çıktığı son 16 maçın 15’inde en az 1 üçlük kaydetti.

-Atletik forvet Jeremy Evans, EuroLeague’de çıktığı son 13 maçın 12’sinde en az 1 blok kaydetti. Ayrıca Jeremy Evans EuroLeague genelinde maç başına 1.2 blok ile 2.sırada yer alıyor.

-Skorer guard Jon Diebler, EuroLeague tarihinde üçlük yüzdesi kategorisinde %49.8 ile 4.sırada yer almaktadır. Jon Diebler, aktif oyuncular arasında ise 1.sıradadır.

-Micheal Eric maç başına 2.8 hücum ribaunduyla EuroLeague’de 4.sırada bulunuyor.

-Temsilcimizin şu ana kadarki en skorer oyuncusu maç başına 12.8 sayıyla Micheal Eric olurken Barcelona’nın en skorer ismi ise maç başına 9.9 sayıyla Thomas Heurtel.

*** Bilgiler Darüşşafaka’nın resmi sitesinden alınmıştır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …