Güncel Haberler

Anadolu Efes Euroleague’de İkinci Devrenin İlk Maçında Bayern Munich’i Ağırlıyor

Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague 16. hafta karşılaşmasında 3 Ocak Perşembe günü Almanya’nın Bayern Münich takımını ağırlayacak. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 20:30’da başlayacak ve beIN Sports 3 ile beIN Sports Haber (şifresiz) ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa arenasındaki 637. maçına çıkacak olan temsilcimiz, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 636 karşılaşmada 349 galibiyet ve 287 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 54,9) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 389. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 388 karşılaşmada 192 galibiyet ve 196 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 49,5) elde etti.

Anadolu Efes ile Bayern Münih, Avrupa kupalarında bugüne kadar bir kez karşılaşırken, bu sezon Euroleague’in ilk yarısında Almanya’da oynanan karşılaşmayı takımımız 90-71 kazanmıştı.

Turkish Airlines Euroleague’in 15. haftasında Anadolu Efes, İspanya’nın Barcelona Lassa takımına deplasmanda 65-80 mağlup olmuş, Bayern Münih ise Karadağ’ın Buducnost Voli Podgorica takımını evinde 93-88 yenmişti. Euroleague’de 15. haftanın ardından Anadolu Efes dokuz galibiyet ve altı mağlubiyet ile dördüncü sırada, Bayern Münih ise sekiz galibiyet ve yedi mağlubiyet ile altıncı sırada yer alıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …