Güncel Haberler

Vesely: “Obradovic, basketbolu herkesten daha iyi anlıyor.”

Aralık ayında Turkish Airlines Euroleague‘in en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Fenerbahçe Beko‘nun Çekyalı uzunu Jan Vesely, Euroleague’in resmi sitesine detaylı bir röportaj verdi. İşte tecrübeli oyuncunun, Fenerbahçe Beko ve koç Zeljko Obradovic hakkında yaptığı özel açıklamaların satır başları.

“Uzun süredir bir arada oynamamız çok önemli”

Aralık ayında yakaladığımız başarılı performansta uzun süredir birlikte oynuyor olmamızın etkisi büyük. Evet bir kaç oyuncu değişti takımda ama gelen oyuncular da şuana kadar çok iyi katkı verdiler. Takımda arkadaşlık üst seviyede ve birlikte vakit geçirmekten keyif alıyoruz. Soyunma odasındaki atmosfer çok iyi ve samimi, bu da bize parkede bize yardımcı oluyor. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum.

“Obradovic, basketbola inanılmaz bir tutkuyla bağlı ve oyunu herkesten daha iyi anlıyor.”

Takımla 5.sezonumu geçiriyorum ve hepsinde koç Obradovic ile beraberdim. Basketbola inanılmaz bir tutkuyla bağlı ve oyunu herkesten iyi anlıyor. Maçtaki her pozisyonu en ufak detaylarına kadar biliyor. Bazen ben bile kendi attığım sayıları ya da kendimle ilgili kritik pozisyonları unutabiliyorum, o her anı hatırlıyor, sadece benle ilgili değil tüm takımla ilgili. NBA’den döndüğümde bana kendimi gösterebilmem, geliştirmem için büyük bir şans tanıdı ve onunla her zaman özel bir ilişkimiz var. İyi yaptığım şeyleri ve neleri yapamadığımı biliyor, beni her zaman daha iyi olduğum noktalara doğru itiyor. Özetle karşılıklı olarak biribirimizin beklentilerini çok iyi biliyoruz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …