Güncel Haberler

Gran Canaria İspanya’da Ağırladığı Zalgiris’i Yendi

Turkish Airlines Euroleague 15.hafta mücadelesinde Herbalife Gran Canaria İspanya’da ağırladığı Zalgiris Kaunas‘ı özellikle 2.çeyrekteki etkili savunmasıyla 73-66 devirmeyi başardı ve play-off yarışında ben de varım dedi ilk yarı sona ererken.

Maç beklentilerin aksine yüksek tempoda değil, dengeli başladı. İki takım da kontrollü bir basketbol ortaya koyarken Gran Canaria hücumda istediğini daha çok sahaya koyabilen ev sahibi ilk çeyreği de 20-17 önde geçmeyi başardı. İkinci çeyrekte ise İspanyol ekibinin sert savunması karşısında Zalgiris Kaunas hücumları tam anlamıyla durdu. Ev sahibi koç Jasikevicius’un öğrencilerine sadece 9 sayı izni verdiği bu çeyreğin ardından soyunma odasına 36-26 önde girmeyi de başardı.

İkinci yarı ile beraber tempo arttı ve iki takım da birbirlerine izin verdiler, savunmada fazla mesai harcamadılar. Zalgiris yavaş yavaş geri dönmeye çalışsa da son çeyrekte tempoyu tekrar düşürerek kontrolü eline alan Gran Canaria rakibinin sadece 16 sayı bulmasına izin verdi, yani hücumda ritm bulmalarını engellediler. Emektar oyun kurucusu Oliver dışında başka bir numarası bulunmayan Gran Canaria çok iyi kontrol ettiği maçtan 73-66 galip ayrılmayı başardı.

Öne çıkan performanslar;
Gran Canaria: Xavier Rabaseda (15 sayı, 8 ribaund, 2 topçalma), Ondrej Balvin (12 sayı, 5 ribaund), Albert Oliver (10 sayı, 3 ribaund, 5 asist)
Zalgiris Kaunas: Arturas Milaknis (13 sayı, 3/7 3sayı), Brandon Davies (11 sayı, 9 ribaund, 3 asist), Derrick Walton (11 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 3 topçalma)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …