Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka Son Nefeste Gaziantep’i Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 12. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka İzmir’de ağırladığı Gaziantep‘i son nefeste 82-81 geçmeyi başardı.

Misafir takım mücadeleye iyi başladı ve Jekiri ile Tomas’ın sayılarıyla televizyon molasına 15-9 önde girdi. Mola dönüşü McKissic’i de devreye sokan konuk ekip, 1. periyodu 23-18 üstün tamamladı. Gaziantep 2. periyoda da hızlı bir giriş yaptı ve ilk 2 dakikayı 32-21 önde geçti. Pınar Karşıyaka kalan bölümde Henry, Marei ve Walker’dan iyi katkı alıp soyunma odasına 48-42 üstün gitti.

İkinci yarının başında Pınar Karşıyaka’da Henry, Gaziantep’te Tomas ve Orhan Haciyeva ön plana çıkarken televizyon molasına ev sahibi takımın 56-53’lük üstünlüğüyle girildi. Mola dönüşü Marei ile kontrolü elinde tutan kırmızı yeşilliler, son 10 dakikalık bölüme 67-62 önde girdi. Son çeyrek büyük bir çekişmeye sahne oldu. Gaziantep, Jekiri ve Tomas’ın basketleriyle son 4 dakikaya 75-70 önde girse de kalan bölümde Henry ve Walker ile etkili olan Pınar Karşıyaka, sahadan 82-81 galip ayrıldı.

Editör Yorumu:

Ev sahibi avantajını son maçlarda kullanmakta zorlanıyor Pınar Karşıyaka. Haftaiçi de FIBA Europe Cup mücadelesinde Wurzburg karşısında maçı uzatmada kaybetmişlerdi. Hatta üst üste alınan kötü sonuçlar nedeniyle koç Çıvgın’ın koltuğunun da tehlikede olduğu dedikoduları artmaya başlamıştı. Berk’in olmaması onları evet zorluyor, hatta Gailius da süre aldı ama sakatlığı tam olarak atlatamamış, maçtaki katkısı azdı. Öyle ki Karşıyaka kenardan sadece 5 sayılık katkı alabildi. Sezonu bu şekilde geçirmeleri mümkün değil, koç Çıvgın’ın alternatif skor opsiyonlarını yaratması şart. Gaziantep ise Can ve Vasiliauskas’ın olmadığı bir kısa rotasyonunda yine de çok iyi direndi bu zorlu deplasmanda. James’in de sadece 2 sayıda kaldığı maçta tecrübeli Tomas’dan gelen 31 sayılık katkı mağlubiyete rağmen koç Markovic’in yüzünü güldürdü sezonun geri kalanı için.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …