Güncel Haberler

Beşiktaş Sompo Japan Evinde Banvit’e Acımadı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 12. haftasında Beşiktaş Sompo Japan, sahasında Banvit‘i 95-75’lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya peş peşe bulduğu basketlerle başlayıp, 10-2 üstünlük yakalayan Banvit karşısında pota altını iyi kullanarak oyunu dengeleyen Beşiktaş Sompo Japan, 6. dakikada 11-10 öne geçti. Etkili savunma yaparak ev sahibi ekibin arayı açmasına izin vermeyen Banvit, ilk çeyreği 20-19 önde tamamladı. İkinci çeyreğe 8-0’lık seriyle başlayan Beşiktaş Sompo Japan, 15. dakikaya 34-27 üstünlükle girdi. Hücumdaki etkili oyununu sürdüren siyah-beyazlı ekip, Buva’nın turnikesi sonrası 17. dakikada farkı çift hanelere yükseltti: 38-27. Beşiktaş Sompo Japan soyunma odasına da 46-35 galip durumda gitti.

Üçüncü periyoda temposunu koruyarak başlayan Beşiktaş Sompo Japan, Burak Can Yıldızlı’nın da katkısıyla skor üstünlüğünü devam ettirdi. Çeyreğin bitimine 3 dakika kala üst üste bulduğu basketlerle farkı 6 sayıya indirmeyi başaran Banvit, savunmada aynı performansı gösteremeyince, siyah-beyazlılar arayı tekrar açtı ve son çeyreğe 68-56 galip durumda girdi. Ribauntlardaki üstünlüğünü son periyotta da devam ettiren siyah-beyazlı ekip, 6-0’lık seriyle başladığı çeyrekte farkı artırarak son 3 dakikaya 85-71 önde girdi. Dış atışlardan rahat basketler bulmaya başlayan ev sahibi ekip, son dakikaya girilirken farkı 20 sayıya (93-73) yükseltti ve karşılaşmayı 95-75 kazandı.

Editör Yorumu:

Beşiktaş Sompo Japan evinde aldığı son Neptunas galibiyeti ile aradığı ritme kavuşmuş göründü bu maçta. Kenan’ın dönmesi ve Samet’in kenardan gelerek değerli katkılar vermesiyle farklı bir kimliğe büründüler. Tabi Pressey’nin yay gerisinden istikrarlı bir şut silahı haline gelmesi ve Rich’in skor yükünü sırtlaması da çok önemliydi önümüzdeki maçlar için. Banvit cephesinde ise genç oyuncuların tecrübe problemi ve hücumdaki düşük verim onların canını yakmaya devam ediyor. Moore ve Tolga’nın yokluğunu opsiyon çeşitliliği artı organizasyon konusunda çok arayan Banvit’te Neal’in de halen takıma ısınanamış olması onları hücumda sınırlandırdı. Kalan maçlar için umut vermiyor Bandırma temsilcisi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …