Güncel Haberler

RESMİ: Buducnost 3 ÖNemli Hamleyi Tamamladı

Hem Euroleague‘de hem de Adriyatik Lig‘de sezona istediği gibi bir başlangıç yapamayan Buducnost, kadrosuna 3 önemli takviye birden yaptı. Bu hamlelerle güç kazandıkları ve artık çok daha tehlikeli bir takım olacakları net.

Bu hamleler sonrası Alen Omic ve Coty Clarke ile yolların ayrılması bekleniyor.

1- GOGA BITADZE

2.12 metre boyunda olan 1999 doğumlu Gürcü uzun Avrupa basketbolunun yeni nesil genç pivotları arasında en dikkat çekici isimlerin başında geliyor. Blok yeteneğinin yanı sıra dış şut tehditinin olması ve yüksek enerjisi ile önü açık, sınırı olmayan bir oyuncu. Zaten bu yaz da NBA draftında yer almayı bekleniyor. Şimdi Euroleague sahnesinde kendini göstermek, parlatmak için, çok değerli bir fırsata sahip. Buducnost da buna çok uygun bir takım, tempolu oyunlarında mobil bir uzun olarak ön plana çıkabileceğini düşünüyorum. Bakalım Avrupa’nın en sert liginde neler yapacak genç uzun. 

2- JAMES BELL

1.98 metre boyundaki 1992 doğumlu kısa forvet geçtiğimiz sezon Darüşşafaka Tekfen’in ve koç Blatt’ın en önemli silahlarından biriydi ancak yaşadığı talihsizlik sakatlık sezonu tamamlamasına neden olmuştu. Bu sezon da Cedevita’da kaldığı yerden devam etti Bell, skorer kimliğine zarar vermemiş sakatlık. Ancak Hırvat ekibinde yaşanan ekonomik problemler nedeniyle takımdan ayrıldı. Yeni rotası Euroleague sahnesi olacak. Savunmadaki direnci, hücumdaki etkinliği ile ben başarılı olacağını düşünüyorum. Özellikle Buducnost gibi tempoyu seven ve dış şutlar ile ön plana çıkan bir takımda fark yaratacaktır.

3- NORRIS COLE

1.88 metre boyunda olan 1988 doğumlu NBA patentli guard, geçtiğimiz sezon Maccabi Tel Aviv formasıyla Euroleague sahnesinde aslında iyi iş çıkarmıştı. Ancak sonrasında bu sahnede kendini göstermeye devam etmek yerine kolayı seçip İtalya’nın Avellino takımına ve FIBA Şampiyonlar Ligi’ne transfer olmuştu, burada da çok iyi bir sezon geçiriyordu. Kulübte yaşanan finansal problemlerin etkisiyle ayrıldı ve tekrar kendisini Euroleague sahnesine davet eden Buducnost’un teklifini kabul etti. Karadağ ekibinin yüksek tempolu basketboluna tam olarak uygun bir isim Cole. Onun liderliğinde çok daha iyi bir basketbol ortaya koyacaklarını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …