Güncel Haberler

EuroCup TOP 16 Grupları Belli Oldu (Türk takımı yok)

7DAYS EuroCup‘da normal sezon 19 Aralık Çarşamba gecesi oynanan maçlarla tamamlandı. Alınan sonuçlara göre Top 16 turuna yükselen takımların oluşturduğu yeni gruplar ise oluştu.

Maalesef normal sezon grup maçlarında 3 temsilcimiz de elendi ve Top 16’da ülkemizi temsil eden takım kalmadı. 6 takımın yer aldığı normal sezon gruplarında Galatasaray sonuncu olurken TOFAŞ ve Türk Telekom beşinci sırada yer alarak Avrupa defterini kapatmış oldular.

Bir çok basketbol yorumcusu halen Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin Avrupa’nın en iyi ligi olduğunu ya da en iyi 2 liginden biri olduğunu savuna dursun gerçekler ortada… Bana göre kalite olarak Turkish Airlines Euroleague’den sonra en değerli ikinci organizasyon olan 7DAYS EuroCup’da son 16 takım arasında 1 temsilcimizin bile yer almıyor olması bence gerçekleri net olarak ortaya koyuyor. Şuanda maalesef Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko dışında Avrupa’da ülkemizi üst düzeyde temsil edebilecek seviyede bir takımımız daha yok. Henüz olmasa da sonumuz Yunanistan Ligi’ne doğru gidiyor… Orada da Panathinaikos ve Olympiakos hegamonyası var, zaman zaman AEK, Aris gibi takımlar sürpriz çıkışlar yapabiliyorlar tıpkı bizde TOFAŞ, Darüşşafaka ve Pınar Karşıyaka’nın yaptığı gibi, ne dersiniz haksız mıyım???

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …