Güncel Haberler

MAÇ ÖNÜ / Galatasaray Avrupa’daki Son Maçında Kızıl Yıldız’ı Ağırlıyor

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, 7DAYS EuroCup onuncu hafta mücadelesinde Kızıl Yıldız’ı ağırlayacak. 19 Aralık Çarşamba günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak. Saat 20:00’de başlayacak olan mücadele Tivibu Spor 2 ekranlarından naklen yayınlanacak.

İki takım arasında oynanan gruptaki ilk karşılaşma Kızılyıldız’ın 87-57’lik galibiyeti ile sona ermişti.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, şu ana kadar grubunda 9 maç oynadı ve bu maçlarda aldığı 3 galibiyet 6 mağlubiyet ilke altıncı sırada bulunuyor. Oynadığı son 7DAYS EuroCup mücadelesinde AS Monaco’ya konuk olan temsilcimiz, sahadan 76-71’lik mağlubiyetle ayrıldı. 18’er sayı ile Tai Webster ve Aaron Harrison takımımızın en skorer isimleri olurken Nigel Hayes 14, Zach Auguste 10 sayı ile çift haneli skor üreten diğer oyuncularımız oldu.

Oynadığı son karşılaşmada Sakarya BŞB Basketbol ile karşılaşan sarı kırmızılılar, sahadan 89-56’lık galibiyet ile ayrıldı. Süre alan bütün oyuncularımızın skora katkı yaptığı karşılaşmada 21 sayı ile oynayan Zach Auguste takımımız adına en skorer isim oldu. Ona 12 sayı ile Ayberk Olmaz ve 11 sayı ile Tai Webster eşlik etti.

Kızılyıldız ise, 7DAYS EuroCup A Grubu’nda oynadığı dokuz maçta aldığı 5 galibiyet 4 mağlubiyet ile üçüncü sırada bulunuyor. Grupta oynadığı son karşılaşmada Germani Basket Brescia’yı ağırlayan Kızılyıldız, sahadan 103 – 67’lik galibiyetle ayrıldı. Joe Ragland’ın attığı 16 sayı ile takımı adına en skorer isim olduğu mücadelede Branko Lazic 14, Billy Baron 13, Borisa Simanic ise 12 sayılık katkıda bulundu.

Kızılyıldız şu ana kadar Adriyatik Ligi’nde oynadığı 11 karşılaşmanın hepsini kazandı ve puan durumunda birinci sırada bulunuyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …