Güncel Haberler

Arel Üniversitesi Büyükçekmece Evinde Ağırladığı Pınar Karşıyaka’yı Yendi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 11. haftasında Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol, konuk ettiği Pınar Karşıyaka‘yı 91-79’luk skorla mağlup etti.

Mücadeleye Marei ve İlkan Karaman’ın basketleriyle iyi başlayan Pınar Karşıyaka, 3. dakikayı 10-4 önde geçti. Oyunda dengeyi Tiby ve Hayes’in sayılarıyla sağlayan Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol, 8. dakikada eşitliği yakaladı 15-15. Boyalı alanda etkili olan ev sahibi ekip, ilk periyodu 22-18 önde bitirdi. İkinci çeyreğe üç sayılık basketlerle başlayan Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol, 15. dakika biterken farkı 13 sayıya kadar çıkardı: 39-26. Pınar Karşıyaka, Henry ve Walker’la sayılar bulsa da İstanbul ekibi soyunma odasına 47-39 önde girdi.

Pınar Karşıyaka, ikinci yarıya iyi başladı. Marei ile etkili olan İzmir temsilcisi, 24. dakikada farkı 2 sayıya (51-49) kadar indirdi. Bu dakikanın ardından Tiby ile üç sayı çizgisinin gerisinden üst üste isabetler bulan Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol, Hayes’in son saniyede kaydettiği üç sayılık basketle de final periyoduna 69-58 üstün gitti. Müsabakanın son periyodunda oyunun kontrolünü elinde bulunduran Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol, Pınar Karşıyaka’yı 91-79 mağlup etti.

Editör Yorumu:

Pınar Karşıyaka Macaristan deplasmanından yorgun gelmenin dezavantajını bu maçta net olarak yaşadı. Pota altında Büyükçekmece’nin en önemli silahı Williams’ı yavaşlattıkları maçı bu kadar farklı kaybetmelerinin temel nedeni kısa savunmasında ve perimetre savunmasında yaptıkları hatalardı. Büyükçekmece’nin takım olarak yay gerisinden 14/28 gibi çok iyi bir yüzdeyle oynamasına seyirci kaldılar adeta. Rakibin yüksek skor potansiyeline karşı savunmada çözüm üretemeyen Pınar Karşıyaka benchten de sadece 12 sayılık bir katkı alınca özellikle son çeyrekte direncini tamamen kaybetti ve farkı çift hanelerin altına düşüremedi. Büyükçekmece en önemli silahı Williams’ın devre dışı olduğu bir günde sezonun hedef maçlarından birinde çok kritik ve değerli bir galibiyet elde etmiş oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …