Güncel Haberler

Bahçeşehir Koleji Evinde Beşiktaş’ı Çok Rahat Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 11. haftasında Bahçeşehir Koleji, sahasında Beşiktaş Sompo Japan‘ı 83-57’lik skorla mağlup etti.

İki takımın da hızlı hücumlardan basketler bularak başladığı maçın ilk 3 dakikası 7-7 eşitlikle geçildi. Kalan bölümde Samet Geyik ile pota altından sayılar bulan Beşiktaş Sompo Japan’a Colom’un 3 sayı çizgisinin gerisinden peş peşe kaydettiği basketlerle cevap veren Bahçeşehir Koleji, ilk periyodu 23-16 önde tamamladı. İkinci çeyreğin ilk bölümünde Benzing, Samet Geyik ve Gibson ile üst üste basketler bulan Beşiktaş Sompo Japan, 14. dakikada farkı 2 sayıya indirdi: 26-24. Ardından hücumda baskısını arttıran Bahçeşehir Koleji, Emir Preldzic, White, Harris ve Colom’un kazandırdığı basketlerle 19. dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 39-28. Ev sahibi takım, soyunma odasına 41-30 üstün gitti.

Üçüncü periyotta Erkan Veyseloğlu, Pressey ve Buva ile basketler bulan Beşiktaş Sompo Japan’a Harris, White ve Colom’un skorer oyunuyla cevap vererek farkın çift hanelerde kalmasını sağlayan Bahçeşehir Koleji, son çeyreğe 13 sayılık avantajla (62-49) girdi. Dördüncü periyoda 10-0’lık seriyle başlayan Bahçeşehir Koleji, 33. dakikada farkı 23 sayıya çıkardı: 72-49. Kalan bölümde rahat bir oyun sergileyen Bahçeşehir Koleji, karşılaşmadan 83-57 galip ayrıldı.

Editör Yorumu:

Beşiktaş haftaiçi Bayreuth karşısında dağılırken aslında ne kadar kırılgan bir takım olduklarını ve Pressey ile Gibson’ın verimliliklerinin geçici olabileceğini net olarak görmüştük. Bu maçta da tıpkı Bayreuth gibi karşılarında formda ve agresif bir takım gördüler. Bahçeşehir Koleji yeni transferi Colom ve Emir liderliğinde oyunu iyi organize ederken White başta olmak üzere takım olarak yay gerisinden de çok yüzdeli atarak Beşiktaş’ın direncini tamamen kırdılar. Ayrıca yeni transfer Harris gayet iyi iş çıkardı, oyunun her alanında takıma çok değerli katkılar verdi. Daha ilk yarıda havlu atan Beşiktaş, ikinci yarıda da kendine gelemedi ve maça ortak olabilmek adına açıkçası çaba bile göstermedi. Bahçeşehir sezonun en rahat galibiyetlerinden birine imza attı. 

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …