Güncel Haberler

El Clasico’da Real Madrid, Barcelona’yı farklı geçti

Turkish Airlines EuroLeague‘in 12. maç gününde, El Clasico heyecanında, iki İspanyol devi Real Madrid ile Barcelona karşı karşıya geldi. Ev sahibi Real Madrid parkeden 92-65’lik skorla galip ayrılan taraf oldu. Real Madrid, bu sonuçla 12. maçında 10. galibiyetini elde ederken Barcelona Lassa ise 6. mağlubiyetini aldı.

Yay gerisinden yüksek yüzdeyle başlayan Real Madrid ilk bölümü 8-2 önde geçti. Ardından Barcelona maçı Hanga ve Tomic ikilisi ile dengelese de Real çeyrek sonunu ilk periyoda damgasını vuran Randolph ile iyi oynayarak periyodu 22-17 önde kapattı. İkinci periyotta ise Real vites arttırdı. Bu çeyrekte 31 sayı üreten Real, Carroll ve Thompkins ikilisiyle farkı önce çift hanelere çıkardı ardından da Tavares’ten aldığı destekle devreye 53-30 önde gitti.

Üçüncü periyotta 30 sayılara yaklaşan farkı Barcelona Pangos ve Claver ile bulduğu basketlerle eritmeyi başardı ve son çeyrek öncesi skor 69-50’ye geldi. Son çeyrekte de kontrolü elden bırakmayan Real Madrid, Thompkins’in etkili oyununun devam etmesiyle farkı 20 civarında tuttu ve El Clasico’yu da 92-65 kazandı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Yannier, Play-Off Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier, Turkish Airlines Euroleague play-off öncesi Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 40+ …