Güncel Haberler

Brett Brown: Furkan ağlamadı, çalıştı

Genç yıldızımız Furkan Korkmaz özellikle son iki maçtır yaptıkları ile ileride çok daha fazlasını yapabileceğin mesajını veriyor. O’nu izleyen herkes de bunun farkında… Nitekim son Brooklyn maçından sonra NBA medyası, Philadelphia 76ers başantrenörü koç Brett Brown‘a Furkan’la ilgili sorular yağdırdı ve koçtan da şu yanıtlar geldi:

“Tepe noktasının neresi olacağını güçlenmesi ve savunması belirleyecek.”

Şutlarını sokabilmesi, fiziğinin iyi olması pozitif şeyler. Bunlar da beklentiyi yükseltiyor. Tabii ki şut sokma ve savunma yapma konusunda iniş çıkışları oluyor. Ancak şu ana kadar gördüğümüz şeyler gayet iyi. Tepe noktası neresi olacak ve kendini nerede bulacak bilemiyorum. Karakterinin çok yüksek olduğunu biliyorum. Üst seviyede uzun süre basketbol oynadığını biliyorum. Nerede olacağını bilmiyorum ancak geleceği vücuduyla alakalı olacak. Güçlenmesiyle ve irileşmesiyle ilgili olacak, savunma yapabilmesiyle alakalı olacak. Bence 20 yaşında olduğunu düşünürsek gerçekten umut vaat eden bir oyuncu.

“Rahat ve kendine güvenen bir tavrı var, buna saygı duyuyorum.”

Beni şaşırtan tarafı içinde bulunduğu andan korkmaması. Bana soracak olursanız biraz rahat ve kendine güvenen bir tavrı var. Ben de buna saygı duyuyorum. Şut atabileceğini biliyorduk ama ikili oyunlar oynayabiliyor, erken hücumlarda etkili olabiliyor, perdeden çıkıp hareketli şekilde şut atabiliyor ya da alley-oop pası verebiliyor.

“Furkan’ı rotasyona sokmaya çalışmıştık dersem yalan söylemiş olurum.”

Biraz şartlar da ona daha fazla şans vermemi sağladı. Sakatlıklardan dolayı ortaya çıkan durumun bir sonucuydu bu. Benche baktığımda onu gördüm. O anda hazırdı. Planlanmamış bir durum olsa da şans bulduğunda çok iyi oynadı. Ancak Furkan’ı rotasyona sokmaya çalışmıştık dersem yalan söylemiş olurum. Bunu Landry Shamet’te yaptık. Ama Furkan için bu durum böyle değildi. Fakat Furkan da çekinmedi, geri adım atmadı ve pes etmedi. Sakatlıklar olduğunda NBA basketbolu oynayabilecek forma sahipti. Ben de Furkan’ın bu yönüne büyük saygı duyuyorum. Çekinmedi, ağlamadı, çalışmaya devam etti şimdi de dakika alarak ödüllendiriliyor ve bunun da hakkını veriyor

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …