Güncel Haberler

Formda Galatasaray, Monaco Deplasmanında Sürpriz Peşinde

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, 7DAYS EuroCup A Grubu 9.hafta mücadelesinde Fransa temsilcisi AS Monaco’ya konuk olacak. 12 Aralık Çarşamba günü Stade Louis II’de oynanacak olan mücadele saat 21:45’te başlayacak. Mücadele Tivibu Spor 2 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Grupta iki takımın oynadığı ve uzatmaya giden ilk karşılaşmadan temsilcimiz 85-86’lık mağlubiyetle ayrılmıştı.

Galatasaray’ın ilk dörde girebilmesi ve Top 16 biletini kapabilmesi için Monaco’yu deplasmanda yendikten sonra son hafta İstanbul’da Kızılyıldız’ı da mağlup etmesi gerekiyor.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, 7DAYS EuroCup’ta oynadığı son mücadelede Germani Basket Brescia’ya konuk oldu ve sahadan 88-65’lik mağlubiyetle ayrıldı. 16 sayı ile oynayan Nigel Hayes temsilcimiz adına en skorer isim olurken ona 14 sayı ile oynayan Zach Auguste eşlik etti.

Sarı kırmızılılar, oynadığı son karşılaşmada Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi mücadelesinde Banvit’i ağırladı ve karşılaşmadan 86-76’lık galibiyet ile ayrıldı. Karşılaşmada 27 sayı 15 ribaund ile Zach Auguste yıldızlaşırken, Göksenin Köksal 12 sayı ile ona eşlik etti.

Rakip AS Monaco, şu ana kadar grupta oynadığı 8 karşılaşmada aldığı 6 galibiyet 2 mağlubiyet ile bir üst tura kalmayı garantilemiş durumda ve puan durumunda da ilk sırada bulunuyor. Grupta oynadığı son karşılaşmada ratiopharm Ulm’ü ağırladı ve mücadeleden 84-81’lik galibiyet ile ayrıldı. 22’şer sayı ile oynayan Elmedin Kikanovic ve Billy Yakuba Ouattara takımları adına en skorer oyuncular olurken Paul Lacombe onlara 21 sayı ile eşlik etti.

AS Monaco, şu ana kadar Fransa Ligi’nde oynadığı 12 karşılaşmada aldığı 5 galibiyet 7 mağlubiyet ile 12. sırada bulunuyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sekizkök, Daçka Galibiyeti Sonrası Değerlendirmelerde Bulundu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Galatasaray Ekmas konuk ettiği Darüşşafaka Lassa‘yı beklenenden rahat bir şekilde, 95-78’lik …