Güncel Haberler

Beşiktaş SJ Alman Ekibi Bayreuth Karşısında Dağıldı

FIBA Şampiyonlar Ligi 8.hafta mücadelesinde Alman ekibi Bayreuth‘u Akatlar’da ağırlayan temsilcimiz Beşiktaş Sompo Japan maalesef maçtan 90-74’lük can yakıcı bir farkla mağlup ayrıldı.

Siyah beyazlılar mücadeleye iyi başlayamadı. Konuk ekipte Brooks ve Hrovat’ı durduramayan temsilcimiz, ilk çeyreği 19-13 geride tamamladı. İkinci çeyrek Beşiktaş Sompo Japan’ın kontrolünde geçti. Buva, Erkan, Benzing ve Samet’ten iyi katkı alan temsilcimiz, soyunma odasına 37-30 önde gitti.

Beşiktaş Sompo Japan 3. periyotta verimsiz hücum ederken Bayreuth’ta Brooks ve Robertson’ı yavaşlatamayınca son 10 dakikalık bölüme 58-53 geride girdi. 4.periyotta Rich ve Benzing ile geri dönmeye çalışan Beşiktaş Sompo Japan, Bayreuth’ta Robertson’ın üçlüklerine engel olamayınca maçı 90-74 kaybetti.

Editör Yorumu:

Beşiktaş maçın ilk yarısında aslında iyi iş çıkardı ve pota altını kullanarak da rakibini zorladı. Ancak Bayreuth ne zaman 3 sayı silahlarını, başta Robertson’ı devreye soktu o zaman işin rengi değişti. Siyah beyazlılar takım olarak dış adam savunmasında ciddi sorunlar yaşadılar. Ayrıca Brooks’un pota altındaki atletizmine karşı Buva da Alexander da sorun yaşadılar. Özetle zor durumdaki Darüşşafaka ve aklı Euroleague’de olan Anadolu Efes’e karşı kazanılan galibibyetlerin biraz göz boyadığı da ortaya çıkmış oldu, istim üstünde ve konsantre bir takım olan Bayreuth’a karşı Akatlar’da bile çaresiz kaldı siyah beyazlılar, sezon başında izlediğimiz Beşiktaş’tan farklı bir takım göremedik…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …