Güncel Haberler

CSKA Moskova, Baskonia Deplasmanından Çıkamadı!

Turkish Airlines Euroleague 11.hafta mücadelesinde Baskonia Vitoria’da konuk ettiği CSKA Moskova karşısında 76-73 ile kritik bir galibiyet yazdırdı hanesine.

Yüksek tempoda başlayan ilk çeyrekte CSKA Peters ile etkili olurken Baskonia da rakibine Poirier’in etkili oyunuyla karşılık verdi ve ilk periyot 21-21 ile geçildi. İkinci periyotta Hines ile boyalı alanı kontrol eden CSKA farkı iki baskete kadar çıkarsa da Baskonia Poirier’in çok iyi bir ilk yarı geçirmesi sayesinde devreye 40-38 önde gitti.

İkinci yarıda ise tempo düştü. Konuk ekip Higgins’in skoruyla yeniden kontrolü ele aldı. Baskonia ise Janning’in çeyrek sonunda gelen 2 üçlüğüyle maçı yeniden ortaya getirdi ve son periyot 55-55 başladı. Son çeyrekte Shields’ı devreye sokan ev sahibine Higgins ve Sergio Rodriguez ikilisiyle karşılık veren CSKA, bitime 3 dakika kala 71-69 geriye düştü. Bu bölümden sonra Shengelia’nın sahne alıp takımını önde tutmasıyla Baskonia son bölüme avantajlı girdi. Son topta De Colo ve Peters’ın üçlüklerinde isabet bulamayan CSKA maçı da 76-73 kaybetti.

Öne çıkan performanslar;

Baskonia: Vincent Poirier (18 sayı, 8 ribaund, 2 topçalma), Toko Shengelia (15 sayı, 8 ribaund, 3 asist), Matt Janning (13 sayı, 3/7 3sayı, 3 ribaund, 3 asist)
CSKA Moskova: Alec Peters (20 sayı, 5/12 3sayı, 2 ribaund, 2 asist), Cory Higgins (17 sayı, 2/3 3sayı, 4 ribaund, 3 asist), Klyle Hines (14 sayı, 7 ribaund)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Breogan’ı Son Nefeste Geçebildi

İspanya Liga Endesa 29. hafta mücadelesinde Baskonia konuk ettiği Breogan‘ı son nefeste 76-74’lük skorla geçebildi. …