Güncel Haberler

Zalgiris Geriden Geldi ve Son Çeyrekte Olympiakos’u Yendi

Turkish Airlines Euroleague 11.hafta mücadelesinde Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas kendi sahasında güçlü Olympiakos‘u ağırladı ve geriden gelerek son çeyrekte yaptığı hamleyle 83-75 kazanmayı bildi. 

Maça Printezis’ten gelen 3 üçlükle başlayan Olympiakos ilk 3 dakikayı 10-13 önde geçti. Zalgiris boyalı alandan Davies ve Kavaliauskas ile bulduğu sayılarla öne geçse de Olympiakos Papanikolaou, Timma ve Spanoulis’in üçlükleriyle müthiş bir hücum yüzdesi tutturarak farkı bir anda çift hanelere çekti ve ilk çeyreği 19-29 önde kapattı. İkinci periyotta LeDay’i devreye sokan konuk ekip, Grigonis’in skorer oyunu sayesinde farkı 2’ye kadar indirse de Papanikolaou ve Strelnieks’in üçlükleriyle Olympiakos ilk yarıyı 40-48 önde kapattı.

Üçüncü periyotta Zalgiris geri döndü. Bu çeyrekte çok daha iyi savunma yapan ve ilk 4 dakika sayı yemeyen Zalgiris, Davies, Grigonis ve Kavaliauskas’ın sayılarıyla skoru 50-50’ye getirdi. Spanoulis ve Timma’nın sayılarıyla Olympiakos krizden çıksa da Zalgiris White ve Wolters’ın basketleriyle son çeyreğe 60-59 önde girdi. Son çeyreğin başında Ulanovas ve Milaknis’in üçlükleriyle 8-0’lık seri yakalayan ve tüm kontrolü ele alan Zalgiris, 6 dakikada sadece 2 sayı üretebilen Olympiakos karşısında Wolters ve Grigonis’in de üçlükleriyle farkı çift hanelere çekti. Kalan 2,5 dakikalık bölümü de iyi oynayan Zalgiris, rakibini maça ortak etmeden sahadan 83-75 galip ayrıldı.

Editör Yorumu:

Zalgiris özellikle evdeki maçlarda beklentilerin çok altında bir başlangıç yapmıştı sezona. Ancak koç Jasikevicius’un hırsı ve agresifliği takıma da yansımaya başladı. Bunun sonucunu da Olympiakos karşısında net olarak gösterdiler. Maça çok iyi başlayan rakip karşısında moral bozup düşmek yerine maça daha fazla konsantre olup geri dönerek son çeyrekte yaptıkları final dokunuşlarla da, özellikle Wolters’ın performansıyla, galibiyete uzanmayı bildiler. Yavaş yavaş özgüvenlerini kazanıyorlar ve sezon ilerledikçe yine çok tehlikeli olacaklarının sinyallerini veriyorlar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …