Güncel Haberler

Haftanın Kapanış Mücadelesini Kazanan: Gaziantep Basketbol

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 9. haftanın son maçında Gaziantep Basketbol, sahasında Bahçeşehir Koleji‘ni 65-63’lük skorla mağlup etti.

Maça iyi başlayan Bahçeşehir Koleji, ilk 5 dakika geride kalırken 9 sayılık (4-13) farka ulaştı. Bu bölümden sonra 11-0’lık seri yakalayan ev sahibi ekip, ilk çeyreği 15-13 önde tamamladı. İkinci çeyrekte etkili oyununu sürdüren Gaziantep ekibi, rakibinin top kayıplarını iyi değerlendirerek farkı açtı ve devreyi 36-23 önde kapattı.

Karşılıklı sayılarla devam eden üçüncü çeyreği de Gaziantep Basketbol 51-41 önde bitirdi. Maçın son periyodunda Bahçeşehir Koleji farkı azaltsa da Gaziantep Basketbol, parkeden 65-63 galip ayrıldı.

Editör Yorumu:

Gaziantep yine sert savunması ve kontrollü oyunu ile ev sahibi avantajını da çok iyi kullanarak sonuca ulaştı. Ancak bu maçın çok makro bir özeti. Detaya inersek Nijeryalı uzun Jekiri’nin müthiş performansına bir parantez açmadan olmaz. Slaughter karşısında net bir üstünlük kurarak özellikle ribaundlarda kral benim mesajı verdi adeta. 10 tanesi hücum ribaundu olmak üzere toplam 23 ribaund alarak da bunu zaten istatistiklere yansıttı. Diğer taraftan Bahçeşehir cephesinde Emir ve Can’ın eksikliğinin özellikle hücum organizasyonlarında onları çok zorlandığını, Colom’un yanlız kaldığını da belirtmek lazım. Gaziantep son bölümde geri dönen rakibinin maça ortak olmasına engel olamasa da maçtan galip ayrılan taraf oldu ve play-off yolunda bir önemli adım daha attı. 

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …