Güncel Haberler

Fenerbahçe Zorlandı Ama Pınar Karşıyaka’yı Son Çeyrekte Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 9. haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Pınar Karşıyaka‘yı 80-72’lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya 7-0’lık seriyle başlayan Fenerbahçe, pota altından basketler üreten rakibi karşısında Lauvergne’nin sayılarıyla 5. dakikayı 13-10 üstün geçti. Marei’nin kaydettiği sayılarla 11-0’lık seri yakalayan ve öne geçen Pınar Karşıyaka, 9. dakikada farkı 8 sayıya (13-21) çıkardı. Walker’ın sayılarıyla farkı çift hanelere taşıyan İzmir temsilcisi, ilk çeyreği 28-18 önde tamamladı. Savunmaların sertleştiği ikinci çeyrekte Pınar Karşıyaka, Tayfun Erülkü’nün üç sayılık basketiyle 14. dakikada farkı 11 sayıya çıkardı: 22-33. Baskıyı artıran ve Ali Muhammed’in dış atışlardan kaydettiği sayılarla 10-0’lık seri yakalayan Fenerbahçe, 16. dakikada farkı 1’e (32-33) indirdi. Çeyreğin kalan bölümü karşılıklı sayılarla geçilirken İzmir temsilcisi, soyunma odasına 42-37 üstün gitti.

İkinci yarıya Ali Muhammed’in sayısıyla başlayan Fenerbahçe, dış atışlardan arka arkaya kaydettiği basketlerle 26. dakikada öne geçti: 49-47. Marei’nin pota altından kaydettiği sayılarla Pınar Karşıyaka, oyuna denge getirdi ve final periyoduna 55-55 eşitlikle girildi. Son çeyreğe 6-0’lık seriyle başlayan Fenerbahçe, Lauvergne’nin sayılarıyla 34. dakikada farkı 8’e (65-57) çıkardı. Hücumlardan boş dönen rakibi karşısında Kalinic’in kaydettiği basketlerle 37. dakikada farkı çift hanelere (74-64) taşıyan Fenerbahçe, Ali Muhammed’in sayılarıyla skor üstünlüğünü korudu ve sahadan 80-72 galip ayrıldı.

Editör Yorumu:

Pınar Karşıyaka maça Mısırlı pivotu Marei’yi her zamanki pota altında çok verimli kullanarak başladı. Tam 28 sayı ürettiler sarı lacivertlilere karşı ilk periyotta. Ancak ikinci çeyrekle beraber Fenerbahçe beklendiği gibi savunmada ağırlığını koydu ve üstünlüğü ele geçirdi. Lauvergne ile Kalinic’in çift yönlü oyunları ve Sloukas’ın yokluğunda yine sahneye çıkan Ali Muhammed’in skora yaptığı önemli katkı sarı lacivertlilere galibiyeti getirdi. Son maçlarda sürekli gördüğümüz gibi koç Obradovic’in öğrencileri ne zaman savunmaya konsantre olup vidaları sıkıyorlar o zaman maçta ibreyi lehlerine çeviriyorlar. Zaten bir oyuncudan 29 sayı yiyip maçı kazanabilmelerinin temel nedeni de bu. 

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …