Güncel Haberler

Milliler Karadağ Deplasmanında Kaybetti Ama Dünya Kupası Biletini Kaptı!

Çin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri ikinci turunda I Grubu’nda yer alan A Milli Erkek Takımımız, deplasmanda oynadığı Karadağ mücadelesinden 71-66’lık skorla mağlup oldu.

3 takımın Çin’e gitme hakkı elde edeceği grupta 12 Dev Adam kalan 2 maçını sırasıyla Slovenya (içeride) ve İspanya (dışarıda) ile oynayacak. Millilerimiz bu maçları kaybetse bile, Karadağ, Letonya ve Ukrayna’ya karşı ikili averaj üstünlüğü bizde olduğu için dördüncü sıraya düşme şansımız yok. Böylece milliler yenilmesine rağmen averaj hesapları ile Çin’e gitmeyi garantilemiş oldu.

A Milli Erkek Takımımız mücadeleye, Doğuş Balbay, Buğrahan Tuncer, Metecan Birsen, Berkan Durmaz ve Oğuz Savaş beşiyle başladı. Derek Needham ve Oğuz Savaş’ın karşılıklı sayılarıyla başlayan mücadelede 3.dakikaya millilerimiz Metecan’ın basketiyle 4-3 üstün girdi. Oyunun temposunun düştüğü bölümlerde ikili oyunları Metecan ve Semih ile değerlendiren Ay-yıldızlılarımız durumu da 13-7 yaptı. İlk periyotu 17-13 önde tamamlayan A Milli Erkek Takımımız, ikinci çeyreğin başında Sekulic ve Carapic’in sayılarına engel olamayınca, 14.dakikada ev sahibi ekip 20-19’luk üstünlüğü yakaladı. Mola alan millilerimiz, ara sonrasında Sertaç Şanlı ile rakibinin serisine son verdi. Boyalı alanda Dubljevic’i kullanan Karadağ karşısında oyunun temposunu kontrol eden Ay-yıldızlılarımız, Doğuş Balbay’ın üç sayılık basketiyle skoru 29-26 yaptı. Mücadelenin ilk yarısını A Milli Erkek Takımımız 38-37 önde kapattı.

TBF-A02V2217-02122018_01 (4)

Üçüncü periyotun başında Ivanovic ile üç sayılık basket bulan rakibine Berkan, Semih ve Wilbekin ile yanıt veren millilerimiz, 25.dakikada 8 sayılık farkı yakaladı (51-43). Mola alan Karadağ, aranın ardından Sekulic, Ivanovic ve Dubljevic’in sayılarıyla skor bularak durumu 53-51’e getirdi. Bu bölümden sonra özellikle üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetlerle mücadelenin dördüncü çeyreğine 58-55 üstün giren Karadağ, son 10 dakikalık bölüme de Ivanovic’in basketiyle başladı. Doğuş Balbay’ın pota altı tipiyle skor üreten millilerimiz, durumu da 64-57 yaptı. İki takımın da skor bulmakta zorlandığı bölümde Wilbekin ve Doğuş ile serbest atış çizgisinden sayılar kaydeden Ay-yıldızlılarımız, 39. dakikaya girilirken skoru 69-66’ya getirdi. Büyük bir çekişmeye sahne olan son dakika içerisinde Dubljevic ile basket bulan Karadağ, mücadeleden de 71-66 galibiyetle ayrıldı.

Ön plana çıkan isimler;

Karadağ: Nikola Ivanovic (21 sayı, 4/9 3sayı, 3 asist), Bojan Dubljevic (17 sayı, 12 ribaund, 3 topçalma)
Türkiye: Doğuş Balbay (14 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 2 topçalma), Semih Erden (14 sayı, 6 ribaund, 2 blok), Scottie Wilbekin (13 sayı, 2/3 3sayı, 3 ribaund, 2 asist, 2 topçalma)

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Editör Yorumu:

  • Koç Sarıca Oğuz’un hücumdaki etkinliği ile Dubljevic’i savunma yapmaya zorlayarak onun hücumdaki konsantrasyonunu ve dominantlığını da bozmayı başardı.
  • ikinci yarının ilk bölümünde 53-45 öne geçip büyük bir avantaj yakaladığımız dakikalarda dış şut savunmasında yaşadığımız konsantrasyon probleminin cezasını Dubljevic ve Ivanovic ile kesen Karadağ yakaladığı 19-2’lik seriyle farkı eritip çift hanelerle de öne geçmeyi başardı.
  • Doğuş’un enerjisi artı Wilbekin’in ekstra sayılarıyla maça ortak olduk ama hücumda topun değerini bilemedik ve yine savunma ribaundlarda yaptığımız hatalar, verdiğimiz ikinci şans sayıları canımızı çok yaktı.
  • Genç oyuncularımızın deplasman maçlarında ev sahibi takımın bu tarz reaksiyonlarına karşı ayakta durmayı ve soğuk kanlılıkla oyunun içinde kalmayı öğrenmesi gerekiyor, konu tamamen tecrübe ve daha fazla maç yapmayla ilgili.
  • Değişmeli adam savunmasında 5 numaramız üzerinden oynanan her ikili oyunda hücum ribaundu verdik, 4 numaralarımızın ribaundlara katkısı sınırlı kaldı. Berkan, Metacan, Tolga’nın bu anlarda ribaundlarada ekstra konsantre olması artı Doğuş dışındaki kısalarımızın da havuza düşen topları toplamaları şart.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …