Güncel Haberler

Darüşşafaka Aradığı Guardı Yakınlarda Buldu

Her ne kadar son maçlarda Ray McCallum kendine gelmiş olsa da Darüşşafaka Tekfen‘in guard rotasyonuna takviye yapma konusundaki kararı değişmedi. İlk olarak eski Banvitli Jordan Theodore ile görüşmüşler ancak oyuncunun Milano’dan bonservisini alamaması nedeniyle ilerleme kaydedilememişti.

Geçtiğimiz günlerde sizlere iletmiş olduğum Sakarya’da artan maddi kriz sonucu bir çok oyuncunun serbest kalması bekleniyor. Bu isimlerden biri de yıldız guard Toney Douglas olacak. Yüksek maaşı nedeniyle bütçeyi hafifletmek adına Sakarya’nın yollarını ayırması beklenen Douglas’ın Darüşşafaka Tekfen’in yeni transferi olması bekleniyor.

NBA kariyerinde tam 385 maça çıkmış olan 1.88 boyundaki 1986 doğumlu Douglas bu sezon Sakarya forması ile BSL’de 7 maça çıkmış ve 30.4 dakika süre alırken 15.6 sayı, %34.9 3sayı, 5.0 ribaund, 7.3 asist, 2.4 topçalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Editör Yorumu: Douglas’ın zaten çok iyi bir savunmacı olduğunu NBA kariyerinden biliyorduk. Ancak geçtiğimiz sezon Anadolu Efes’te sorumluluk aldığında ve gününde olduğunda ne kadar önemli bir skor opsiyonu olduğunu da kanıtladı. Bu sezon Sakarya’da daha fazla sorumluluk aldı, daha rahat oynadı ve koç Ernak’ın ona verdiği krediyi hep olumlu kullanarak takımına çok iyi liderlik yaptı. Darüşşafaka onu her iki guard pozisyonunda da kullanabilir, McCallum ile beraber de süre alabilir. Transfer gerçekleşirse Daçka, tecrübeli, çalışma ahlakı yüksek, hem savunmada hem de hücumda takıma liderlik edebilecek üst düzey bir profesyoneli kadrosuna katmış olacak ki Douglas geçtiğimiz sezon Anadolu Efes formasıyla Euroleague sahnesinde de etkili olabileceğini göstermişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …