Güncel Haberler

Sinan Güler: “Yazın NBA’deki oyuncularımızın da katılımıyla çok keyifli maçlar oynandı.”

Milli oyuncumuz Sinan Güler, İspanya ve Karadağ maçları öncesi açıklamalarda bulundu.

Çin’de düzenlenecek olan 2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası’na katılmak için düzenlenen eleme maçlarının beşinci penceresi öncesinde, A Milli Basketbol Takımı oyuncularından Sinan Güler, FIBA resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.

Ankara’daki seyirci desteğinin kendileri için önemli olduğunu belirten Sinan, İspanya ve Karadağ maçlarını kazanarak Dünya Kupası hedeflerine ulaşmak istediklerini belirtti.

FIBA Basketbol Dünya Kupası 2019 Elemeleri’nde ilk kez forma giyecek Sinan Güler, “Milli takım forması giyme fırsatını bulmak çok önemli bir şans. Milli takımın benim kariyerime kattıklarını düşündüğüm noktada, tekrardan milli takımın bir parçası olmak heyecan verici. Umuyorum hedefimiz olan Dünya Kupası’na katılma yolunda önemli olan bu maçlardan iyi sonuçlarla ayrılırız” dedi.

Milli takımın bu zamana kadar elemelerde oynadığı maçları takip ettiğini söyleyen Güler, “Özellikle yazın NBA’deki oyuncularımızın da katılımıyla çok keyifli maçlar oynandı. Uzaktan da olsa bu maçları takip ettim. Takım arkadaşlarım iyi sonuçlar aldı. Umuyorum biz de bunu bu pencerede tekrarlarız” açıklamasında bulundu.

Takımdaki jenerasyon değişikliğine de değinen tecrübeli oyuncu, “Son birkaç yıldır geçiş dönemindeyiz. Genç oyuncuların tecrübe kazanması anlamında fırsatlar ortaya çıkıyor. Biz de tecrübelerimizi genç arkadaşlarımızla paylaşmaya çalışıyoruz. Onlara doğru şeyleri anlatmaya ve maç içerisinde doğru kararları vermeleri için yardımcı olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Ankara seyircisinin desteğinin çok önemli olduğunu söyleyen Sinan Güler, “Ben 2010 Dünya Şampiyonası’ndaki grup maçlarında Ankara seyircisinin bize verdiği desteği hatırlıyorum. Seyircimizin desteği bizim için çok büyük bir motivasyon kaynağı. Burada İspanya maçını tıklım tıklım dolu bir salonda oynayacağımıza eminim. Onların bu desteği ile güzel bir galibiyet almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Fanatik

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius, Merkezefendi Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk olduğu Yukatel Merkezefendi Belediyesi‘nin 68-93 gibi net bir …