Güncel Haberler

RESMİ: Galatasaray’ın Rakiplerinden Brescia, Skorer Takviyesi Yaptı

7DAYS EuroCup‘da temsilcimiz Galatasaray ile aynı grupta yer alan İtalyan temsilcisi Brescia, geçtiğimiz sezon FC Bayern Munich forması ile izlediğimiz NBA patentli skorer Jared Cunnigham‘ı kadrosuna kattı.

27 yaşında olan 1.95 boyundaki Birleşik Amerikalı oyuncu NBA kariyeri boyunca; Dallas Mavericks, Atlanta Hawks, Sacramento Kings, LA Clippers, Cleveland Cavaliers ve Milwaukee Bucks formalarıyla toplam 84 maça çıkmıştı.

Geçtiğimiz sezon FC Bayern Munich formasıyla easyCredit BBL’de 44 maça çıkan Cunningham sezonu; 12.2 sayı, %35 3sayı, 1.8 ribaund ve 2.1 asist ortalamaları ile tamamlarken, 7DAYS EuroCup’ta ise parkeye çıktığı 21 maçta; 12.4 sayı, 2.4 ribaund ve 1.9 asist ortalamaları ile görev yapmıştı.

Cunnigham’ın adı yaz döneminde temsilcimiz Galatasaray ile de anılmış ve geçtiğimiz haftalarda da Olimpia Milano’nun Nedovic ile Della Valle sakatlıklarından sonra onu kadroya katabileceği İtalyan basını tarafından iddaa edilmişti. 

Editör Yorumu: Birleşik Amerikalı skorer aslında Bayern Munich ile birlikte iyi bi sezon geçirmişti. Atletik özellikleri, patlayıcılığı ve çabuk ilk adımı ile rakip savunmaların canını sıkabilen, delici bir skorer. Ancak dış şutlarındaki istikrarsızlık onu bir üst seviye için zorladı şimdiye kadar ki bu eksisi ve savunmadaki zaafları, özellikle fiziksel teması fazla sevmemesi onu bir kontrat almaktan alıkoymuştu şuana kadar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Granca, Kanat Rotasyonuna Gegic’i Ekledi

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Türk Telekom ile aynı grupta yer alan son şampiyon Gran Canaria kanat …