Güncel Haberler

Doğuş Balbay: “Her pencerede farklı oyuncular oynama şansı buluyor.”

Çin’de düzenlenecek olan 2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası’na katılmak için düzenlenen eleme maçlarının beşinci penceresi öncesinde, A Milli Basketbol Takımı oyuncularından Doğuş Balbay, FIBA resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.

Ankara’daki seyirci desteğinin kendileri için önemli olduğunu belirten Doğuş, İspanya ve Karadağ maçlarını kazanarak Dünya Kupası hedeflerine ulaşmak istediklerini belirtti.

2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası Elemeleri’nin beşinci penceresinde 29 Kasım’da Ankara’da İspanya, 2 Aralık’ta deplasmanda Karadağ ile karşılaşacak olan Milli Takım’da Doğuş Balbay, Ankara’da oynayacakları İspanya maçında seyirci desteğinin çok önemli olduğunu belirterek, “Ankara seyircisi bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Elemelerde evimizde oynadığımız her maça gelerek bizi desteklediler. Onların bu desteği bizim için enerji ve motivasyon kaynağı oluyor. Maç öncesinde dolu bir salon önünde oynayacağımızı bilmek bizi ekstra motive ediyor ve maça daha hazır bir şekilde geliyoruz. Dolayısıyla onların desteği bizim için çok önemli. 2019 Dünya Kupası’na katılmayı çok istiyoruz.” dedi.

Eleme maçları dolayısıyla her ülke takımlarının farklı kadrolarla maçlara çıkmasının oyuncu havuzunu geliştirdiğini ve milli takımlar için olumlu olduğunu söyleyen Balbay, “Bu birçok oyuncu için belki de avantaj. Basketbol için de uzun dönemde avantaj olacağını düşünüyorum. Aday kadroya birçok oyuncu davet ediliyor. Her pencerede farklı oyuncular oynama şansı buluyor. Biz de farklı kadrolarla çıkıyoruz. Ben bunun Türk basketbolu için iyi olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde her oyuncu tecrübe kazanıyor. Milli takım kampına ve maçlara katılıp, buradaki atmosferi görüyorlar. Bunlar tecrübe edinmek açısından önemli şeyler. Bizim jenerasyon olarak da bir geçiş sürecimiz oldu kadromuzda. Genç arkadaşlarımızın da takıma katılmasıyla yaş ortalamamız da düştü. Değişik kadrolarının olmasının birçok oyuncuya avantaj sağladığını ve uzun dönemde basketbolun yararına olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Milli takımda oynamanın önemine de değinen tecrübeli oyuncu, “Milli Takım en üst seviye. Milli formayı giymek ve bu takımda yer almak çok özel ve güzel bir duygu. Bizler sahadayken tüm Türk halkını temsil ediyoruz. Bu büyük bir sorumluluk ve aynı zamanda gurur verici. O yüzden davet edildiğimizdde biz milli takıma mutlu bir şekilde geliyoruz. Burada önemli olan milli forma altındaki başarımızı sürdürmek. Takım olarak hedefimiz bu” açıklamasını yaptı.

Fanatik

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Can, Petkim Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 10. hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk olduğu Aliağa Petkimspor‘u uzatma …