Güncel Haberler

5×5 : 5 Büyük Ligde Haftanın En Değerli Oyuncuları – 27.11.18

Sizlerle birlikte geride bıraktığımız hafta Avrupa’daki 5 önemli ligin (İspanya Liga Endesa, VTB Lig, Almanya easy Credit BBL, Fransa Jeep Elite Pro A, İtalya Lega Basket Serie A) haftalık MVP performanslarına göz atacağız. Keyifli okumalar dilerim.

BO McCALEBB (ZARAGOZA / G / 1.78 / 1985)

Yolu Fenerbahçe’den de geçmiş olan tecrübeli oyun kurucu McCalebb, Zaragoza’nın bu hafta Badalona’yı tam 56 sayı farkla darma dağan ettiği maçta sahanın yıldızıydı. Sadece 19 dakika oyunda kalmasına rağmen 4/5 2sayı, 3/3 3sayı ve 4/4 serbest atış isabeti ile 21 sayı üretirken, yanına 4 asist ve 2 topçalma da ekleyerek halen etkili bir birr guard olduğunu kanıtladı.

JABRIL DURHAM (VEF RIGA / G / 1.85 / 1994)

VTB Lig mücadelesinde Rus ekibi Avtodor’u deplasmanda son topta yenmeyi başaran VEF Riga’da sahanın yıldızı, istatistik kağıdının neredeyse her alanını dolduran Birleşik Amerikalı guard Durham oldu. 25 dakika süre alan oyuncu, sadece 7 sayı buldu belki ama yanına eklediği 8 ribaund, 11 asist ve 3 topçalma ile parmak ıssırtan bir performans sergiledi. Ayrıca bu kadar aktif olmasına rağmen de sadece 2 topkaybı yaptı.

TYRESE RICE (BROSE BAMBERG / G / 1.85 / 1987)

Brose Bamberg koç Bagatskis yönetiminde ritmini bulmaya başladı. Son olarak BBL’nin orta halli takımlarından Jena’yı ağırlamışlar ve 99-67 gibi etkileyici bir skorla hanelerine galibiyet yazdırmayı bilmişlerdi. İşte bu galibiyetin kuşkusuz en önemli etkeni tecrübeli oyun kurucu Tyrese Rice’dı. 25 dakika sahada kalan, 4/5 2sayı, 1/2 3sayı, 7/8 serbestatış isabeti ile 18 sayı bulan ve tam 16 asist ile takımını çok iyi organize eden Rice, ayrıca istatistiklerine 4 ribaund da eklemişti.

YOUSSOU NDOYE (BOURG / C / 2.13 / 1991)

Fransa Jeep Elite Pro A’nın potansiyelli uzunlarından biri olan Ndoye, bu hafta takımının Le Portel’i 89-84 ile yendiği maçta her iki pota altını da tam anlamıyla domine etti. 31 dakika parkede kalan Senegalli uzun, 12/14 2sayı ve 5/6 serbestatış isabeti ile 29 sayı üretirken, 11 ribaund, 3 asist ve 2 bloğu da yanına ekleyerek ne kadar komple bir uzun olduğunu göstermiş oldu. Ndoye, kesinlikle Eurocup seviyesinde bir performans sergiliyor Pro A’da.

ndoye bourg le portel ile ilgili görsel sonucu

DEJAN KRAVIC (VIRTUS BOLOGNA / C / 2.11 / 1990)

Kanada asıllı Sırp uzun, Bologna’da genelde kenardan gelen isimlerden biri olmasına rağmen bu sezon bir çok maçta x-faktör olmuştu. Takımının son lig maçında Pesaro’yu zorlansa da 89-86 geçmesindeki en önemli parçalardan biriydi. Kravic, kenardan gelerek 25 dakika süre aldı ve 10/15 2sayı, 2/3 serbestatış isabeti ile 22 sayı üretirken yanına da 10 ribaund ve 4 blok katkısı eklemeyi başardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Alba, Yüksek Hücum Performansı Sayesinde Ulm Engeline Takılmadı

Almanya easyCredit BBL 19. hafta mücadelesinde Alba Berlin konuk ettiği Ratiopharm Ulm‘u etkili hücum performansı …