Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Lig’de Haftanın Ödülleri ve Genel Görünüm (8.Hafta)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 8.haftayı geride bıraktık. Euroleague çift maç haftasından çıkan temsilcilerimizin zorlandığı, keyifli mücadeleler izledik ve tabi bir de derbi vardı programda. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN MAÇI:

Geride bıraktığımız maçta bu sınıfa koyabileceğimiz 3 maç vardı aslında. Ancak benim tercihim TOFAŞ – Fenerbahçe maçı olacak. Her iki takım da haftaiçi zorlu Avrupa mesaisinin ardından yorgun olmalarına rağmen bizlere Euroleague seviyesinde kaliteli ve sert bir mücadele izlettiler. Özellikle TOFAŞ’ın ateşli Bursa taraftarını da arkasına alarak Euroleague’in şampiyonluk favorilerinden olan güçlü Fenerbahçe karşısında sergilediği direnç ve oynadığı basketbolun seviyesi alkışları fazlasıyla haketti. Her iki koça ve her iki takımın oyuncularına bu kaliteli mücadele için ayakta alkışlarla teşekkürlerimi sunuyorum.

tofaş - fenerbahçe ile ilgili görsel sonucu

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Yavuz’un sezon başında da belirttiği üzere İstanbul BBSK ligimizin en zayıf takımlarından biri. Ancak buna rağmen başta Semih Erden’in ekstra çabası ve performansı, artı yabancı oyuncuların özverili oyunları ile bu hafta çok kritik bir galibiyete imza attılar. Banvit gibi son haftalarda Şampiyonlar Ligi’nde etkili sonuçlar alan ve yükselişe geçmiş olan formda bir ekibi geriden gelerek 74-71 devirmeyi başardılar. 

HAFTANIN MVP’si:

Assem Marei (Pınar Karşıyaka): 27 sayı, 14 ribaund, 4 asist

Mısırlı pivot takımının hedef maçlarından birinde, evinde ağırladığı Sakarya’yı 30 sayı gibi dikkat çekici bir farkla yenmesindeki temel etkendi. Tabiki bunda rakibin en önemli pota altı silahı Nnoko’nun olmamasının da payı büyüktü. Marei 34 dakika parkede kalırken, 12/17 sahaiçi isabeti ile ürettiği 27 sayının yanına ribaundlarda ne kadar dominant bir isim olduğunu ve alçak posttan da takımının organizasyonu konusunda yaptığı asislerle destek olabileceğini gösterdi. Rahatlıkla EuroCup seviyesi için hazır olduğunu söyleyebiliriz.

HAFTANIN BEŞİ:

MVP – Assem Marei (Pınar Karşıyaka): 27 sayı, 14 ribaund, 4 asist
Joffrey Lauvergne (Fenerbahçe): 20 sayı, 13 ribaund
Ray McCallum (Darüşşafaka Tekfen): 26 sayı, 5 asist
Stanton Kidd (Darüşşafaka Tekfen): 20 sayı, 6 ribaund
Vasilije Micic (Anadolu Efes): 13 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 3 topçalma

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe): 17 sayı, 3 asist
Berkan Durmaz (TOFAŞ): 17 sayı, 6 ribaund, 4 topçalma
Can Uğur Öğüt (Gaziantep): 19 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 3 topçalma
Berk Uğurlu (Pınar Karşıyaka): 11 sayı, 4 ribaund, 6 asist
Semih Erden (İstanbul BBSK): 22 sayı, 10 ribaund, 3 topçalma, 2 blok

HAFTANIN KOÇU:

Derbi maçında her ne kadar sergilenen performans / kalite basketbol severleri tatmin etmemiş olsa da nefesleri kesen bir mücadele izledik ve kazanan taraf Beşiktaş’ın misafiri Galatasaray oldu. Son maçında deplasmanda Brescia’dan fark yemiş olan ve sadece fiziksel anlamda değil mental olarak da ciddi sıkıntıda olan bir takımı motive edip deplasmanda, üstelik geriden gelerek bir derbi kazanmasını sağlamak kolay iş değildi. Koç Ertuğrul Erdoğan, takımını Brescia maçının ardından kısa bir sürede hem psikolojik hem de fiziksel anlamda bu zorlu derbiye çok iyi hazırlamış, bu performansı da onu Haftanın Koçu yaptı.

HAFTANIN KAYBEDEN PERFORMANSI:

Frank Elegar (Afyon Belediyespor): 16 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 2 topçalma

Tecrübeli uzun Ankarada TED Kolejliler forması ile daha önce ligimizin havasını koklamıştı ve yine gelir gelmez süre aldığı maçlarda boyalı alandaki ağırlığını hissetirmeye başladı. Şuanda net bir şekilde Eurocup seviyesinde oynuyor ve Euroleague seviyesini zorluyor. Takımının Darüşşafaka karşısında sergilediği direncin de temelinde o vardı. Elegar, 25 dakika süre aldığı maçta 5/6 sahaiçi ve 6/6 serbest atış isabeti ile çok verimli bir hücum performansı sergilerken çember savunması konusunda da takımının en güvenilir ismiydi. 

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …