Güncel Haberler

İstanbul BBSK’dan Transfer Hamlesi Geldi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin zayıf takımlarından olan ve FIBA Europe Cup maçlarını da gözden çıkararak rotasyona giden İstanbul BBSK, verim alamadığı Birleşik Amerikalı uzunu Shevon Thompson ile yollarını ayırırken Finlandiya liginde Helsinki Seagulls ile iyi bir sezon geçiren ve Ermenistan milli takımıın da formasını giyen Birleşik Amerikalı skorer Andre Spight ile anlaştılar.

1.91 boyunda olanda 1995 doğumlu Spight, Finlandiya liginde forma giydiği 6 maçta ortalama 33.5 dakika parkede kalırken 21.8 sayı, %38.2 3sayı, 4.2 ribaund, 3.7 asist ve 1.0 topçalma istatistikleri ile mücadele etti.

İstanbul BBSK, Semih Erden hamlesinden sonra pota altında nispeten iyi seviyeye geldi ve Thompson’dan da bir çok maçta zaten verim alamıyorlar. Diğer taraftan kısa rotasyonundan skor çıkmarda çok zorlanıyorlardı, sadece Holloway’in eline bakıyorlardı ki takımın tecrübeli guardı Mehmet Yağmur’un da sakatlıklarla başı belada olduğu için kısa rotasyonundaki takviye ihtiyacı çok daha öncelikliydi. Ermenistan milli takımında da iyi işler çıkaran genç skorerin kendisine verilen bu üst seviyedeki fırsatı iyi değerlendirebilecek kadar yetenkli olduğunu düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …