Güncel Haberler

Curry’siz Warriors Direndi Ama Uzatmada Clippers’a Kaybetti

Los Angeles Clippers Staples Center’da ağırladığı son şampiyon Golden State Warriors‘u Stephen Curry‘nin eksikliğinde elinden kaçırmadı ve uzatmada 121-116 kazanmayı bildi.

Ev sahibi Clippers aslında maçın ilk dakikalarından itibaren üstünlüğü hiç Warriors’a vermedi. Ancak son 5 dakikaya 11 sayı farkla önde girmelerine rağmen sonrasında tam 4 dakika boyunca skor bulamadılar, kitlendiler adeta. Tabi Warriors da boş durmadı ve 11-0’lık seri ile bitime 2 dakikadan az kala skoru eşitledi. Skor 106-106 iken iki takım da son hücumlarından skor çıkaramayınca uzatmaya gittik.

Warriors uzatmanın ilk bölümünde Iguodala’nın üçlüğü ile tüm maç boyunca ilk kez öne geçebildi. Clippers ise 7 dakikalık skor arasının ardından nihayet Tobias Harris ile bu kuraklığı çözdü. Uzatmanın en kritik döneminde 6 faulle kenara gelmek zorunda kalan Kevin Durant takımını son 3 dakikada yanlız bırakınca bundan çok iyi faydalanan Clippers tecrübeli skoreri Lou Williams liderliğinde maçı 121-116 kazanmayı başardı.

Golden State’de Kevin Durant (33 sayı 11 ribaund 10 asist 2 blok) triple-double performansı sergilese de galibiyete yeterli olmadı. Ayrıca Klay Thompson da (31 sayı 5/16 3sayı 3 ribaund 2 asist 2 topçalma) iyi bir gece geçirdi.

Clippers’da ise yine kenardan gelen iki isim Lou Williams (25 sayı 14/14 serbest atış 2 ribaund 6 asist 2 topçalma) ve Montrezl Harrell (23 sayı 8 ribaund 4 blok) maçın kaderini belirleyen isimler oldular. Ayrıca çaylak Shai Gilgeous-Alexander (18 sayı 5 ribaund 3 asist 2 topçalma), Tobias Harris (17 sayı 8 ribaund 5 asist 2 topçalma) ve Danilo Gallinari de (14 sayı 7 ribaund) önemli katkılar verdiler.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …