Güncel Haberler

Lakers’ın Yeni Transferi Görevini Yaptı!

Los Angeles Lakers evinde ligin zayıf takımlarından Atlanta Hawks‘ı ağırladı ve zor da olsa son topta 107-106 kazanmayı bildi. Sahnedeki isim ise ev sahibinin yeni transferi Tyson Chandler oldu, son saniyede yaptığı blokla maçı takımına getiren isimdi.

Maçın son 1:30 dakikasına girilirken Atlanta, 41’lik Vince Carter’ın smacıyla 106-105 öne geçmeyi başardı. 20 saniye kala Lebron James çizgiye gitti 0/2 atarak takımını öne geçirme şansını değerlendiremedi. Ama son atıştan sonra müthiş bir ribaund mücadelesi izledik. Atlantalı oyuncular bir türlü ribaundu alamazken top Kyle Kuzma’da kaldı. Genç oyuncu da atışından faydalanamadı ama ters tarafta Lebron çok iyi zamanlamayla topu takip smacıyla 2 sayıya dönüştürdü ve Lakers’ı 107-106 öne geçirdi. 

15 saniye kala Hawks son hücumda topu çaylak skorer Trae Young’a teslim etti. Genç oyuncu akıllıca potaya süzülürken unuttuğu epey büyük bir şey vardı. Karşısında Tyson Chandler’ı gördüğünde çok geçti. Tecrübeli uzun topu olabilecek en yüksek noktada kesti ve takımına galibiyeti getiren isim oldu.

Lebron James (26 sayı 7 ribaund 4 asist 2 topçalma) alıştığımız gibi ön sıradaki yerini alırken Kyle Kuzma da (18 sayı 8 ribaund 2 topçalma) onun en büyük yardımcısıydı.

Hawks’da çaylak Trae Young (20 sayı 4/8 3sayı 2 ribaund 12 asist), Taurean Prince (23 sayı 5/8 3sayı 7 ribaund 2 topçalma), Kent Bazemore (21 sayı 3/5 3sayı 3 ribaund 3 asist 5 topçalma) ve Ukraynalı uzun Alex Len (17 sayı 11 ribaund) performansları ile göz doldurdular ancak galibiyet için yeterli olamadılar.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …