Güncel Haberler

Banvit Yeni Guardını Buldu

Geçtiğimiz sezon Yunanistan Ligi’nde sezonun en iyi beşine seçilen ve bu sezon Avtodor forması ile VTB Lig’de iyi bir performans sergileyen Birleşik Amerikalı guard McKenzie Moore takımı ile karşılıklı anlaşarak serbest kaldı ve yakın zamanda Banvit ile anlaşma imzalaması bekleniyor.

Bandırma ekibi böylece performans alamadığı ve yollarını ayırdığı Marcus Thornton’ın yerini çok daha hazır ve potansiyelli bir isimle doldurmuş oldu.

1.98 boyunda olan 1992 doğumlu oyuncu Avtodor forması ile 4 VTB maçına çıkmış ve 13.5 sayı 3.3 ribaund 6.3 asist ortalamları ile mücadele etmişti.

“Çok Yönlü Bir Combo Guard”

Moore için komple bir hücum silahı desek yanılmış olmayız. Çabuk ilk adımı, yüksek top tekniği, yüzdeli orta mesafe şutları ile her penetresi skor kokan bir guard. Diğer taraftan tempoyu seven ve açık alanda da oldukça etkili bir guard. Genelde topa hakim olarak oynamayı seven Moore, saha görüşü ve pas tekniği iyi olan, ikili oyunları verimli organize ederek takım arkadaşlarını da beslemeyi bilen bir isim. Birinci sınıf bir oyun kurucu değil ama çok iyi bir yaratıcı. Ayrıca pozisyonuna göre güçlü fiziği ile alçak postta da rahatlıkla ters eşleşme yaratabilen bir isim. Diğer taraftan boyu, hızı, genişliği ve kuvveti üç pozisyonu da savunmak için oldukça uygun. Büyük bir savunma potansiyeli var. Savunma ribaundlarında da güçlü fiziğinin avantajını kullanan etkili olan, takımına yardımcı olan bir kısa. Son olarak oyun motorunun yüksek olduğunu ve genel olarak çok dikkatli, oyun konsantrasyonun yüksek olduğunu da belirtmemiz lazım.


Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …