Güncel Haberler

Joffrey Lauvergne: 03:30’da Kapının Anahtarı Çevriliyor, Salonun Işığı Açılıyor ve Dusko Vujosevic…

Fenerbahçe‘nin Fransız uzunu Joffrey Lauvergne, Socrates Dergi’nin Kasım 2018 sayısı için detaylı bir röportaj verdi. Lauvergne’in Fransa, Partizan, NBA günleri ve Fenerbahçe’deki beklentileri, hayalleri ele alındı. Röportajda bahsedilen, Partizan tarihinin en önemli koçlarından olan Dusko Vujosevic’in efsane hikayeleri arasına girebilecek bir olay:

Socrates: Ben aslında Dusko Vujosevic’in Belgrad gece hayatına karşı açtığı savaşa değinecektim. Aklında bir hikâye var mı?

Joffrey Lauvergne: Bir tane anlatayım. Ama isim vermeyeceğim. Zaten belki tahmin edenler olur, söyleyen ben olmayayım. Neyse, bütün kupaları kazanmışız. Sezon bitmiş. Takımdan bir arkadaşımız Dule’nin yanına gidip, süklüm püklüm, ”Koç, bu gece biraz dışarı çıkabilir miyiz? Biraz eğlenmek için…” diye sordu. Konuşma şöyle devam etti:

Vujosevic: Olabilir ama kaçta geri döneceksin?

Oyuncu. Kaçta istersen koç.

Vujosevic: En geç 3

Oyuncu: Tamam

Bu arkadaşımız Dule’den izni aldıktan sonra Belgrad’daki gece kulüplerinden birine giriş yaptı. Takımdan birini daha yanına alarak… Sonra o iki kişi, kulübe iki kız davet ettiler. Sonra… İki kız, iki erkek, planın organizatörü olan arkadaşımızın evine doğru yol alıyorlar. Gülüşmeler, şakalaşmalar… Saat de 03:30’a gelmiş. Kapının anahtarı çevriliyor, salonun ışığı açılıyor ve… Dusko Vujosevic, bacak bacak üzerine atmış, koltukta bekler vaziyette. Kızlar gönderiliyor, keza diğer takım arkadaşımız da evine gidiyor. Organizatör ve Dule başbaşa. Konuşma bittiğinde saat 5’i geçiyormuş. Öyle işte.

Kaynak: Socrates & Sportando

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …