Güncel Haberler

Galatasaray Direndi Ama Olmadı

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, 7DAYS EuroCup altıncı hafta mücadelesinde MoraBanc Andorra ile karşılaştı. Poliesportiu D’Andorra salonunda oynanan mücadeleden temsilcimiz 95-87’lik mağlubiyetle ayrıldı.

MoraBanc Andorra karşılaşmaya hızlı başladı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında özellikle dış atışlarda etkili olan Andorra temsilcisi ilk 5 dakika geride kalırken farkı 10 sayıya kadar çıkardı. (15 – 5) Çeyreğin kalan kısmında sarı kırmızılılar yüzdeli şekilde üç sayılık atış kullansa da rakibinin hücumlarını durdurmakta zorlandı ve ilk çeyreği 26-19 geride kapattı.

İlk çeyreğin sonunda salondaki skorbordda çıkan sorundan dolayı karşılaşmaya sorun düzeltilene kadar ara verildi.

Verilen aradan sonra ekibimiz ikinci çeyreğe çok iyi başladı. Aaron Harrison’ın üç sayılık isabeti ve Ege Arar’ın basketiyle 5-0’lık bir seri yakalayan Galatasaray çeyreğin bitimine 04:56 kala skoru 33-30’a getirdi ve Andorra ekibini mola almak zorunda bıraktı. Moladan iyi dönen ev sahibi takım dış atışlardan ve faul çizgisinden bulduğu isabetlerle tekrar oyunun kontrolünü ele geçirdi. Ekibimiz savunmada yeterli sertliği gösteremeyince devre arasına 46-37 geride girdi.

İkinci yarıya temsilcimiz hızlı başladı. Özellikle Tai Webster’ın etkili oyunuyla üçüncü çeyreğin bitmesine 06:50 kala skoru 48-45’e getirdi. Andorra’nın bulduğu üçlüğe hücumde Klobucar ile cevap veren ekibimiz, çeyreğin bitimine 05:26 kala Tai Webster’ın bulduğu basket faülle 51-51’de eşitliği sağladı. Çeyreğin kalan kısmında iki takım da basket bulmakta zorlandı ve faul atışlarıyla skor üretti. Bu dönemde MoraBanc Andorra faul atışlarını daha isabetli kullanınca sonra çeyreğe 59-58’lik Andorra temsilcisinin üstünlüğüyle gidildi.

Son çeyrekteki ilk basketimizi Nigel Hayes’in köşeden bulduğu üçlük isabetiyle kaydettik. Bu basketle skoru 61’de eşitleyen temsilcimiz, bir sonraki hücumda Marko Arapovic’in faul çizgisinden bulduğu isabetle 61-62 öne geçti. Çeyreğin ilerleyen dakikalarında faul hakkını erken dolduran sarı kırmızılılar Andorra ekibinin faul çizgisine gitmesini engelleyemedi ve maçın son 4 dakikasına 70-67 geride girdi. Maçın son dakikalarında ekibimiz Vitali ile Shurna’nın basketlerini engelleyemeyince 77-71 geriye düştü ve koç Ertuğrul Erdoğan mola aldı. Mola dönüşü Nigel Hayes’in üç sayılık basketiyle farkı üçe indiren temsilcimiz, maçın son saniyelerinde Tai Webster ve Aaron Harrison ile bulduğu üç sayılık şutlardan isabet çıkaramasa da maçın son saniyesinde Tai Webster’ın aldığı hücum ribaundundan sonra bulduğu basketle skoru 77-77’ye getirdi ve maçı uzatmaya taşıdı.

Uzatmaya Galatasaray Aaron Harrison’ın üç sayılık isabetiyle başladı (77-80). Bir sonraki savunma pozisyonunda Harrison 5. faulünü yaparak oyun dışı kaldı. MoraBanc Andorra faul çizgisinden bulduğu isabetlerle skoru üretirken ekibimiz, Nigel Hayes’in turnikesiyle cevap verdi ve skoru 84-84’te bir kez daha eşitledi. Kalan dakikalarda ekibimiz, Andorra ekibinin faul çizgisine gitmesine çare bulamadı ve maçın son 2 dakikasına 89-82’lik Andorra üstünlüğüyle girildi. Son iki dakikada sarı kırmızılılar maça dönmek için yeterli hamleleri yapamadı ve sahadan 95-87’lik mağlubiyetle ayrıldı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …