Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Genel Görünüm – 5.Hafta

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 5.haftayı geride bıraktık. Oynanan 7 keyifli maçın ardından sürpriz sonuçlar da çıkmaya başladı ligimizde. Özellikle Avrupa mesaisi de yapan takımlar hem fiziksel hem de mental olarak sorunlar yaşadılar. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN MAÇI:

İki Euroleague temsilcimiz Ülker Arena’da karşı karşıya geldi ve bizlere tam anlamıyla basketbol ziyafeti izlettiler. Kalite, tempo, sertlik herşey vardı maçı keyifli hale getiren. Koç Ataman’ın Anadolu Efes‘i bu sezon iki maçta da koç Obradovic’in öğrencileri Fenerbahçe‘yi 2 kere yenmeyi başarmıştı ama bu kez sarı lacivertli taraftarlar ve Kalinic ile Vesely buna izin vermediler. Normal süresi 72-72 biten keyifli mücadelenin sonunda savunmada vidaları sıkan ev sahibi Fenerbahçe, 86-79 ile gülen taraf oldu.

HAFTANIN TAKIMI:

Bu haftanın takımı bana göre TOFAŞ oldu. Koç Ene’nin öğrencileri acilen galibiyete ihtiyacı olan denk rakiplerinden Darüşşafaka Tekfen’i deplasmanda 82-78 yenerek bu sezon ligde zirveyi hedeflediklerini net olarak gösterdiler. Yine takım olarak topu çok iyi paylaştılar ve gerektiği yerde savunmayı sertleştirip kontrolü ele aldılar, koç Ene’nin takımı geçen sezon olduğu gibi adım adım, maç maç gelişimini sürdürüyor, ivmeleniyor.

HAFTANIN BEŞİ ve MVP’si:

MVP – Diante Garrett (TOFAŞ): 23 sayı 5 ribaund 6 asist 
Landry Nnoko (ADATIP Sakarya BŞB): 23 sayı 12 ribaund 2 asist 
Jan Vesely (Fenerbahçe): 14 sayı 12 ribaund 2 asist 
Luka Babic (İstanbul BBSK): 20 sayı 7 ribaund 3 asist 
Kyle Weems (TOFAŞ): 15 sayı 8 ribaund 4 asist 

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Kaya Peker (Türk Telekom): 11 sayı 4 ribaund 2 topçalma 
Berk Uğurlu (Pınar Karşıyaka): 11 sayı 4 ribaund 4 asist 
Kenan Sipahi (Beşiktaş SJ): 11 sayı 5 ribaund 6 asist 
Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe): 11 sayı 2 ribaund
Hakan Yapar (Bahçeşehir Koleji): 11 sayı 4 ribaund

HAFTANIN KOÇU:

Sezonun başından beri en zayıf kadro olduklarını ve finansal eksiklerin de etkisiyle sınırlı bir rotasyona sahip olduklarını dile getiren koç Hakan Yavuz, sezonun İstanbul BBSK adına önemli hedef maçlarından birinde, Afyon deplasmanında, takımını çok önemli bir galibiyete taşımayı başardı ve haftanın koçu oldu. Haftaiçi oynanan FIBA Europe Cup maçının hemen ardından takımını bu zorlu deplasman hazırlaması ve kadro olarak olmasa da taktik olarak üstünlüğünü parkeye yansıtması ile alkışları haketti.

HAFTANIN KAYBEDEN PERFORMANSI:

Anadolu Efes‘in uzatma sonunda Fenerbahçe’ye kaybettiği derbide, lacivert beyazlıların son haftalardaki formda ismi Fransız forvet Adrien Moerman yine ön plandaydı. 41 dakika sahada kalan tecrübeli oyuncu 18 sayısının yanında 12 ribaund ve 3 top çalma yaparak takımının sürekli maçın içerisinde kalmasını sağladı. Aldığı kritik hücum ribaundları ve savunmada yaptığı yerinde müdahelerle güçlü Fenerbahçe pota altına karşı çok iyi direndi.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …