Güncel Haberler

Celtics Üçlüklerle Kazandı ve Bucks’ın Namağlup Ünvanını Bitirdi (Ersan 8 sayı)

Boston Celtics TD Garden’da ağırladığı Milwaukee Bucks‘ı 117-113 yenerek rakibinin namağlup ünvanına da son vermiş oldu. Böylelikle NBA’de mağlubiyeti bulunmayan takım kalmadı.

Ev sahibi son çeyreğe tam 17 sayı farkla önde girmesine rağmen ve rehavete kapılmasının cezasını çekti. İnatçı Milwaukee rakibini yakaladı ve maça dengeyi getirdi. Bitime 16 saniye kala Boston Celtics 2 sayı öndeyken Antetokounmpo pota altından basit bir atışı kaçırdı. Ardından Boston cephesinde Tatum’dan bir top kaybı geldi. Milwaukee bu sefer Bledsoe ile çizgiye giderek skora eşitlik getirme şansını yakaladı ama tecrübeli guard da 1/2 atınca Boston’un 1 sayılık üstünlüğü devam etti 113-112. Kalan sürede fark 3 sayıya yükseldi. Bu kısa bölümde misafir takım 3 sayı denemek yerine potaya gidince fark erimedi. Ardından gelen taktik faullerle Boston misafir ettiği Milwaukee’yi 117-113 geçmeyi başardı.

Boston Celtics 24 üçlük isabetiyle (55 deneme) kulüp rekorunu kırdı. NBA’de normal sezon 3’lük rekorunu 25 ile Cleveland Cavaliers elinde bulunduruyor. (4 Mart 2017, Atlanta’ya karşı)

Kyrie Irving (28 sayı 6/12 3sayı 3 ribaund 7 asist 2 blok) ile Boston’a galibiyeti getiren isim olurken, Gordon Hayward (18 sayı 3/3 3sayı 4 ribaund 5 asist), Al Horford (18 sayı 4/11 3sayı 5 ribaund 8 asist) ve Marcus Morris de (17 sayı 5/8 3sayı 5 ribaund) onun en büyük yardımcıları oldular.

Milwaukee cephesinde Giannis Antetokounmpo‘nun 33 sayı 11 ribaund 2 asist 3 topçalmalık performansı galibiyete yeterli olmadı. Ayrıca Khris Middleton (16 sayı 4 ribaund 5 asist 2 topçalma) ve Malcolm Brogdon (16 sayı 6 ribaund 2 asist) da iyi iş çıkardılar.

Temsilcimiz Ersan İlyasova ise yine kenardan gelerek 26 dakika süre aldı ve 8 sayı 5 ribaund 1 topçalma ile katkı verebildi.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …