Güncel Haberler

Euroleague MVP’si NBA’i de Sallamaya Başladı!

Sloven yıldız Luka Doncic, Amerikalı “otoriteleri” şaşırtmaya  devam ediyor 🙂 Genç yıldız, takımı San Antonio Spurs‘ün Dallas Mavericks‘e uzatma sonunda 108-113 yenildiği maçta sahnedeydi ve 31 sayı ile kariyer rekorunu kırdı, bir kez daha ROY yani Yılın Çaylağı Ödülü’nün en büyük adayı olduğunu gösterdi.

Bitime 2 saniye kala Dennis Smith Jr. ikinci serbest atışı kaçırınca maç 102-102’lik skorla uzatmaya gitti. Uzatma bölümünde sert savunmayla, özellikle rakibin ikili oyunlarına karşı getirilen akıllı ve zamanında sıkıştırmalarla kaptığı topları hızlı hücum sayılarına dönüştüren San Antonio, galibiyeti hanesine yazdırmayı başardı.

40 dakika parkede kalan Doncic, 31 sayı 5/6 serbestatış 4/6 3sayı 7/12 2sayı ile 26 sayılık rekorunu geride bırakırken istatistik kağıdına 8 ribaund 4 asist de eklemeyi başardı. Dallas cephesinde, Harrison Barnes (18 sayı 7 ribaund) ve Dennis Smith Jr. da (22 sayı 4 asist 2 topçalma) iyi katkı veren diğer isimler oldular.

San Antonio Spurs’ta ise galibiyetin mimarları, DeMar DeRozan (34 sayı 6 ribaund 9 asist 3 topçalma), LeMarcus Aldridge (20 sayı 6 ribaund 4 asist) ve Rudy Gay (15 sayı 11 ribaund 4 asist 6 topçalma) oldular.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

https://youtu.be/xr5fyUIO0so

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …