Güncel Haberler

Beşiktaş SJ Evinde İBB’yi Yendi ve Kötü Gidişe Dur Dedi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 4. haftasında Beşiktaş Sompo Japan, İstanbul BBSK‘yı 87-83’lük skorla mağlup etti.

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin 3. dakikası, Beşiktaş Sompo Japan’ın 8-7 üstünlüğüyle geçildi. Çeyrek boyunca boyalı alanda etkili olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 8. dakikaya 17-11 önde girdi. Konuk ekip, siyah-beyazlılar karşısında ilk periyodu 26-21 önde tamamladı. İkinci çeyreğe de hücumda etkili başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 13. dakikada 32-24’lük üstünlük sağladı. Beşiktaş Sompo Japan, arka arkaya boş atışlardan yararlanamasa da kenardan oyuna dahil olan Ömer Utku Al’ın tempolu oyunuyla 18. dakika biterken beraberliği yakaladı: 34-34. Siyah-beyazlılar, üst üste top kayıpları yapan rakibi karşısında Can Maxim Mutaf’ın üç sayılık basketiyle ilk yarının bitimine 1,5 dakika kala 37-34 öne geçti. Beşiktaş Sompo Japan, soyunma odasına da 41-35 üstün gitti.

İkinci yarı karşılıklı üç sayılık basketlerle başlarken Beşiktaş Sompo Japan, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında 25. dakikayı 49-43 önde geçti. Siyah-beyazlılar, düşük tempoda geçen üçüncü periyodu 59-54 üstün bitirdi. Maçın son periyodu tempolu başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Holloway’in peş peşe attığı sayılarla skora ortak olmaya çalışsa da Beşiktaş Sompo Japan, Buva’nın basketiyle 33. dakikayı 68-61 önde geçti. Siyah-beyazlıların Rich’le bulduğu basketlere Minchev ve Mehmet Yağmur’la cevap veren konuk ekip, bitime 2,5 dakika kala farkı 2 sayıya indirdi: 74-72. Son bölümde Benzing, Rich ve Buva’nın basketleriyle skorda üstünlüğünü koruyan Beşiktaş Sompo Japan, karşılaşmayı 87-83 kazandı.

Öne çıkan performanslar:
Beşiktaş SJ: Can Maxim Mutaf (24 sayı 5 ribaund 3 asist) ve Jason Rich (18 sayı 3 ribaund 2 topçalma
İstanbul BBSK: Tu Holloway (21 sayı 4 ribaund 5 asist) ve Yordan Minchev (14 sayı 3 ribaund)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …