Güncel Haberler

Griffin Alev Aldı Pistons, Philadelphia’yı Devirdi

Detroit Pistons evinde ağırladığı Philadelphia 76ers‘ı baştan sona çekişmeli geçen maçta uzatmanın ardından 133-132 devirmeyi başardı. Detroit Pistons cephesinde Blake Griffin 50 sayı ile kariyer rekoru kırarken aynı zamanda uzatma sonundaki basketiyle de maçın skorunu belirledi. 76ers’da Ben Simmons sakatlığı nedeniyle forma giymezken, temsilcimiz Furkan Korkmaz ise kadroda olmasına rağmen süre bulamadı.

Maç en kritik anı normal sürenin son topunda yaşandı. 76ers eline geçirdiği kazanma fırsatını Saric’in üçlüğü ile değerlendiremedi ve uzatma bölümüne gidildi.

Uzatmada son 6 saniye girilirken sahneye keskin nişancı JJ Redick çıktı. 76ers onun bulduğu 3+1’lik oyunla 132-130 öne geçmeyi başardı. Bitime 2 saniye kala ise tartışmalı bir pozisyon maçın skorunu belirledi. Potaya giden Blake Griffin sayıyı buldu ancak bu sırada savunmacısı Robert Covington’ı yüzünden itti. Hakemler faulü savunmaya çalınca Griffin bir de çizgiye gitti. Yıldız forvetten gelen 2+1’lik oyunla 133-132 öne geçti Pistons. Son topta 76ers adına Joel Embiid üçlük denedi ama başarılı olamayınca maçın skoru belirlenmiş oldu.

Blake Griffin kariyer gecesinde 50 sayıya ulaşırken, 5/11 serbest atış, 5/10 üçlük, 15/25 2sayı isabet oranlarıyla oynadı. Ayrıca istatistiklerine 14 ribaund ve 6 asist de ekledi. Bu performansı ile Griffin adını Pistons tarihine de yazdırmayı da başardı. Pistons formasıyla Isiah Thomas’dan (46 sayı 10 ribaund, 08.02.1993) sonra bir maçta 40+ sayı 10+ ribaund performans sergileyen ilk oyuncu oldu.

Detroit’te galibiyette öne çıkan diğer isimler ise; Reggie Jackson (23 sayı), Ish Smith (21 sayı) ve Andre Drummond (14 sayı 16 ribaund) oldular.

76ers cephesinde ise JJ Redick (30 sayı 6/15 3sayı 6 ribaund 6 asist) ile yıldızlaşırken, Joel Embiid de (33 sayı 11 ribaund 7 asist 3 blok) alıştığımız başarılı performanslarından birini sergiledi. Ancak iki isimden gelen toplam 63 sayı galibiyet için yeterli olmadı.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

https://www.youtube.com/watch?v=uNHJhmcVNek

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Dallas’ı Strus’un Son Saniye Basketiyle Geçti

NBA Doğu Konferansı ekibi Cleveland Cavaliers konuk ettiği Dallas Mavericks‘i Strus’un son saniyede orta sahadan …