Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Genel Görünüm – 2.hafta

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 2.haftayı geride bıraktık. Oynanan 7 keyifli maçın ardından ligde yavaş yavaş güç dengeleri şekillenmeye başlarken 5 yabancı kuralanın etkisi ile de özellikle Euroleague takımlarının zorlandığını, henüz adaptasyon sürecini tamamlayamadıklarını gördük. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN MAÇI:

Haftanın maçı iki Euroleague temsilcimiz Anadolu Efes ve Darüşşafaka Tekfen‘in Sinan Erdem’deki mücadelesi oldu. Nerdeyse 39 dakika boyunca misafir takım Daçka’nın üstünlüğü ile geçen maçta Anadolu Efes, tüm skorerlerinin suskun olduğu ve takım olarak çok kötü şut attıkları bir günde savunma direnci artı Sırp guardı Vasilije Micic’in muhteşem performansı eşliğinde 75-72 ile kazanmayı bildi. Maçtan sonra görüşlerini dile getiren Anadolu Efes koçu Ergin Ataman maçın hakkının Darüşşafaka galibiyeti olduğunu dile getirirken Daçka koçu Ahmet Çakı ise bu kadar iyi oynadıkları bir maçı kaybetmenin üzüntüsünü ve hayal kırıklığını yaşadıklarını dile getirdi, tecrübe farkı ve şanssızlıktan dert yandı. 

HAFTANIN TAKIMI:

Aslında bu ödülü haftanın maçı olan Anadolu Efes – Darüşşafaka Tekfen’in galibine vermek istiyordum. Ancak hakeden ve daha iyi oynayan takım Daçka kaybedince ödülü Galatasaray gibi formda bir takımı devirmeyi başaran Bahçeşehir Koleji‘ne vermeyi tercih ettim. Lige katılacağı geç belli olmasına rağmen hızlıca organize olarak kaliteli bir kadro kuran İstanbul ekibi yaptığı yatırımların meyvesini ilk maçlardan hemen toplamaya başladı ve Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ne çoğunluğu öğrencilerden oluşan taraftar topluluğu ile de ayrı bir heyecan getirdi.

HAFTANIN BEŞİ ve MVP’si:

MVP – Devin Williams (Arel Üni. Büyükçekmece): 23 sayı 15 ribaund 3 asist 34 verimlilik
Quino Colom (Bahçeşehir Koleji): 26 sayı 4 ribaund 6 asist 3 topçalma 28 verimlilik
Tonye Jekiri (Gaziantep): 15 sayı 15 ribaund 2 asist 2 topçalma 27 verimlilik
Vasilije Micic (Anadolu Efes): 28 sayı 7 asist 27 verimlilik
Jan Vesely (Fenerbahçe): 16 sayı 6 ribaund 25 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Oğuz Savaş (Darüşşafaka Tekfen): 13 sayı 5 ribaund 2 asist 17 verimlilik
Burak Eşlik (ADATIP Sakarya BŞB): 17 sayı 1 ribaund 1 asist 17 verimlilik
Kenan Sipahi (Beşiktaş SJ): 6 sayı 12 ribaund 2 asist 16 verimlilik
Semih Erden (İstanbul BBSK): 13 sayı 11 ribaund 2 topçalma 16 verimlilik
Yiğit Arslan (TOFAŞ): 17 sayı 3 ribaund 15 verimlilik

HAFTANIN KOÇU:

Geçtiğimiz sezon düşme tehlikesini son anda atlatabilmiş, finansal zorluklarla boğuşan bir takımın koçu olmak zaten başlı başına zor bir durum. Bir de bunun üstüne takımınıza büyük umutlarla aldığınız en önemli skor opsiyonlarından biri de sakatlanınca, Phil Greene’den bahsediyorum, bu takımı ayakta tutabilmek ciddi bir koçluk becerisi haline geliyor. Bu noktada kurt hoca Nenad Markovic‘e bir kez daha şapka çıkarmak istiyorum. Ekibiyle beraber tüm zorluklara rağmen Gaziantep Basketbol‘u takım olarak hazır tutmayı başarıp, ilgisini kaybeden Gaziantep taraftarına inat Banvit gibi değerli bir takımı devirmeyi başardılar.

HAFTANIN KAYBEDEN PERFORMANSI:

Türk Telekom bu hafta kendi sahasında son Euroleague finalisti ve BSL şampiyonu Fenerbahçe’yi ağırladı. Özellikle Lauvergne ve Vesely ile pota altında büyük bir üstünlük kurması beklenen Fenerbahçe’ye karşı adeta tek başına direnen bir isim vardı, Sırp uzun Vladimir Stimac. İki kaliteli uzunla da çok iyi boğuştu, çok iyi savaştı. Evet belki takımına galibiyeti getiremedi ama bu performansı fazlasıyla alkışları haketti; 19 sayı 10 ribaund 23 verimlilik.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …