Güncel Haberler

Beşiktaş SJ MVP ile Görüşüyor

Hazırlık döneminin ardından sezonun ilk maçında da skorer ve delici bir kanat oyuncusu eksikliği hisseden Beşiktaş SJ‘ın listesinin tepesinde geçtiğimiz sezon Avellino forması ile izlediğimiz tecrübeli skorer Jason Rich bulunuyor.

1.91 boyundaki 1986 doğumlu Birleşik Amerikalı guard, geçtiğimiz sezon İtalya Lega Basket Serie A’da normal sezonun MVP’si seçilirken, forma giydiği 34 maçta 18.5 sayı 2.6 ribaund 2.8 asist ortalamaları yakalamıştı, play-offlar dahil. Ayrıca FIBA Şampiyonlar Ligi’nde de 13 maçta mücadele etmiş ve 15.2 sayı 3.0 ribaund 2.8 asist istatistikleri ile takımına önemli bir katkı vermişti.

Avrupa’nın gezgin oyuncularından biri olan Rich, kariyerinde daha önce İsrail, Belçika, Rusya ve Fransa tecrübelerini de yaşamıştı. İlerleyen yaşına rağmen halen atletizmi, patlayıcılığı ve enerjisi ile önemli bir silah olan Rich. Hücumda deliciliği ile ön plana çıkan bir isim. Dış şutlar konusunda ise pek istikrarlı bir isim değil, geçtiğimiz sezon İtalya Serie A’da %38.8 gibi değerli bir yüzdeyle oynarken, Şampiyonlar Ligi’nde ise sadece %21.2’de kalarak vasat bir performans sergilemişti. Aynı şekilde en büyük eksilerinden biri de kısa bir oyuncu kötü bir serbest atış yüzdesine sahip olması, Şampiyonlar Ligi’nde sadece %57.1 ile oynamıştı. Beşiktaş SJ her ne kadar Can Maxim Mutaf’tan skor katkısı alıyor olsa da 2 numarada Gibson çok yanlız kalıyor. Ayrıca zaman zaman 3 numarada Benzing ağır kalıyor. Koç Ivanovic bu hamle ile Gibson’ı 3 numaraya çekerek atletizm ve çabukluk olarak takımın seviyesini arttırabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …