Güncel Haberler

Beşiktaş Bu Kez Bayreuth’a Boyun Eğmedi

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nin açılış haftasında temsilcimiz Beşiktaş SJ, geçtiğimiz sezon yine bu sahnede son 16 eleme maçında yenildiği rakibi Bayreuth‘u bu kez deplasmanda 78-70 yenerek iyi bir başlangıç yaptı.

Beşiktaş maça Buva’yı çok verimli kullanarak başladı ve bunun meyvesini 10-2’lik seri ile aldı. Ancak çeyreğin ikinci bölümü ile birlikte Bayreuth savunmayı sertleştirdi ve siyah beyazlıların yaptığı basit top kayıplarını savunma kaynaklı sayılara çevirerek öne de geçmeyi başardılar. İlk çeyrek ev sahibinin 20-19 üstünlüğü ile sonuçlandı.

İkinci çeyrekte maça biraz daha ısınan takımlar tempoyu arttırdılar ve Buva’yı yine etkili kullanan temsilcimiz skoru dengeye getirdi. Ardından kenardan gelen Can Maxim Mutaf’ın üçlükleri ile farkı 5 sayıya kadar çıkardık. Ancak maalesef yine istikrar problemi yaşadı temsilcimiz, düşen savunmamıza cezayı kesen Bayreuth maça tekrar ortak oldu ve devre arasına 39-38 Beşiktaş’ın üstünlüğü ile girildi.

İkinci yarı ile birlikte bu sahanın yabancısı olmayan bir isim Benzing devreye girdi ve üste üste bulduğu 8 sayı ile temsilcimizin farkı 9 sayıya kadar çıkarmasını sağladı. Siyah beyazlılar bu farkı koruyamasa da son çeyreğe 59-53 avantajlı girdi.

Ev sahibi son çeyrekte savunmada vidaları sıktı ve bitime 3 dakika kala farkı 2 sayıya kadar düşürerek maça ortak oldu. Temsilcimizi bu krizden çıkaran isimler Benzing ve Erkan Veyseloğlu’nun üçlükleri kurtardı. Farkı 10 sayıya kadar çıkartan siyah beyazlılar bu avantajı son ana kadar korudu. Her ne kadar son bölümde Alexander çizgiden kritik atışların ikisini de kaçırsa da sonrasında yaptığı blokla hatasını telafi etti ve Benzing’in çizgiden 2/2 ayrılmasıyla maçı 8 sayı ile kazandı koç Ivanovic’in öğrencileri.

38 saniye kala Joe Alexander 2 serbest atışı da kaçırdı, 23 saniye kala yaptığı blokla hatasını telafi etti. 23 saniye kala Benzing çizgiden 2’de 2 atınca Beşiktaş rahatladı ve maçı 78-70 kazandı.

12 oyuncusuna da süre veren Beşiktaş’ta Robin Benzing 18’i son çeyrekte olmak üzere 20 sayı, Ivan Buva 16 sayı, sezona iyi giren isimlerden Can Maxim Mutaf 13 sayı (3/4 üçlük) ile oynadı.

Eski NBA yıldızı, karşılaşmayı tribünden izleyen John Stockton’ın oğlu David Stockton 9 sayı, 3 ribaund, 0 asist üretti.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …