Güncel Haberler

Arel Üniversitesi Büyükçekmece Sezona Güzel Girdi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi açılış haftası mücadelesinde Banvit, İstanbul temsilcisi Arel Üniversitesi Büyükçekmece‘yi Bandırma’da ağırladı. Misafir takım özellikle ikinci yarıdaki etkili performansıyla bir ara farkı 28 sayıya kadar çıkardığı bu zor deplasmandan 81-59’luk skorla net bir galibiyet çıkarmayı başardı.

Banvit’te sakatlığı bulunan Devin Oliver forma giymezken, Büyükçekmece’de ise eksik yoktu.

İki takım da maça yüksek tempoda başladılar ancak düşük yüzdeyle hücum etmelerinden dolayı skor yükselmedi. Banvit her topta adam değişerek rakibi bozmaya çalışırken, Büyükçekmece ise en güvendiği isme, Devin Williams’a, pota altında top indirerek etkili olmaya çalıştı. İlk çeyrek 17-17 beraberlikle geçildi.

Banvit ikinci çeyreğe Alex Perez önderliğinde etkili hücum performansıyla başladı ve ilk bölümde farkı 7 sayıya kadar çıkardılar. Büyükçekmece ise reaksiyon göstermekte gecikmedi ve Berkay Candan liderliğinde 10-0’lık seri geldi. Banvit boyalı alanda yakaladığı net fırsatları değerlendiremedi ve soyunma odasına Arel Üniversitesi Büyükçekmece’nin 40-37 üstünlüğü ile girildi.

Üçüncü çeyreğin ilk bölümüne karşılıklı sayılar geldi ve fark değişmedi. Ancak ikinci bölümde Devin Williams’ı pota altında çok rahat kullanmaya başlayan Büyükçekmece farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Onun boyalı alanda yarattığı fırsatlar nedeniyle potaya da daha rahat giden Büyükçekmece bitime 2 dakika kala farkı 13 sayıya kadar çıkardı. Son çeyreğe misafir takımın 24-14’lük çeyrek skorunun ardından 64-51 skorla girildi.

Banvit hücumda bir türlü organize olamazken Büyükçekmece topu akıllıca Williams’a indirmeye devam ederken serisini geliştirdi ve 15-0 ile farkı 28 sayıya kadar çıkardı. Basit top kayıplarına devam eden ve savunmadaki konsantrasyonu iyice düşen Banvit, son çeyrekteki ilk sayısını ancak 6 dakika sonra bulabilmişti. Büyükçekmece Williams liderliğinde sürpriz ve beklenmeyen bir farkla zorlu Bandırma deplasmanından galibiyet çıkararak sezona çok iyi bir başlangıç yapmış oldu.

Takımlarında öne çıkan isimler:
Banvit: Alex Perez 10 sayı, 4 ribaund, 3 asist, Tolga Geçim 9 sayı, 6 ribaund, 2 asist
Arel Üniversitesi Büyükçekmece: Osiris Eldridge 13 sayı 6 ribaund 3 asist, Devin Williams 20 sayı 17 ribaund, Kenny Hayes 18 sayı 4 asist, Matt Tiby 12 sayı 6 ribaund 2 asist

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …