Güncel Haberler

Anadolu Efes, Galatasaray Deplasmanından Galibiyet Çıkardı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi açılış haftasında İstanbul derbisinde Galatasaray Sinan Erdem’de Anadolu Efes‘i ağırladı ve maçtan misafir takım 73-70 galip ayrılmayı bildi.

İki takımın da hücumda zorlandığı ve savunmaların ön planda olduğu maçta boyalı alanda daha etkili olan Anadolu Efes bu şekilde bir adım öne geçerek kazandı.

Anadolu Efes maça savunma kaynaklı sayılarla başladı ve Galatasaray misafir takımın sert savunması karşısında çok zorlandı. Koç Ataman’ın öğrencilerinden 11-2’lik seri geldi. Buğrahan ve Motum liderliğinde skor üretimine devam eden lacivert beyazlılar ilk çeyreği 24-13 önde bitirdi.

Galatasaray ikinci çeyrekle beraber savunmayı sertleştirdi ancak hücumdaki basit top kayıpları farkın kapanmasına engel oldu. Anadolu Efes kenardan gelen isimlerden katkı alamayınca maçtaki kontrolünü kaybetti. Galatasaray rakibini top kayıplarına zorlayarak savunma kaynaklı sayılarla farkı eritti, devreye Anadolu Erfes’in 32-28 üstünlüğü ile girildi.

Üçüncü çeyrekte Galatasaray’ın top kayıpları devam ederken Anadolu Efes farkı tekrar 9 sayıya kadar çıkardı. Hücumda tamamen tıkanan Galatasaray karşısında Anadolu Efes farkı çift hanelere çıkarmayı başardı. Ardından son çeyrekte sarı kırmızılılardan beklenen reaksiyon geldi ve ardarda üçlüklerle farkı 5 sayıya kadar indirerek yeniden maça ortak oldular. Son çeyreğe Anadolu Efes’in 68-63 üstünlüğü ile girildi. Bitime 30 saniye kala Nigel Hayes’in üçlüğü ile fark 2 sayıya düşse de son bölümde Krunoslav Simon çizgide hata yapmayınca Anadolu Efes 4 sayı farkla maçtan galip ayrıldı.

Takımların ön plana çıkan isimleri:
Galatasaray: Aarron Harrison 16 sayı 5 ribaund 3 asist , Tai Webster 13 sayı 5 ribaund 1 asist, Zach Auguste 10 sayı 5 ribaund
Anadolu Efes: Brock Motum 20 sayı 8 ribaund 1 asist, Buğrahan Tuncer 10 sayı 2 ribaund 2 asist 3 top çalma, Shane Larkin 16 sayı 5 ribaund 3 asist

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …