Güncel Haberler

Bobby Dixon: “Şampiyonluk Dışındaki Her Şey Başarısızlık”

Geçtiğimiz sezon onun için verimli geçmedi aslında…

Sakatlık uzun süre onu sahalardan uzak tuttu, form bulması çok uzun zaman aldı. 
Yeni sezonu öncesi maçlarında ise eski günlerinden pasajlar sundu. Muhtemelen sezon içinde de sunmaya devam edecek.

Basın mensupları EuroLeague medya gününde Fenerbahçe‘nin oyun kurucusu Bobby Dixon ile bir araya geldiler ve sohbet etme imkanı buldular.

– Hazırlık süreci nasıl gidiyor sizin için? Takım kimyası ne durumda?

Henüz tüm takım olarak 3-4 gün önce bir araya geldik. Her şey yolunda gözüküyor. Herkes toplandıktan sonraki üç maçımızı kazandık. İşler yolunda gözüküyor ama daha yapacak çok işimiz var.

– Sezon öncesi hazırlıklarda özellikle fiziksel olarak harika gözüktün. Kendini nasıl hissediyorsun? James Nunnally ve Brad Wanamaker ayrılmışken daha büyük bir rol üstleneceğini söyleyebilir miyiz?

Fiziksel olarak harika hissediyorum. Oynama zamanı gelince oynayacağım. Tabii bu sezon daha fazla sorumluluğum olabilir. Geçen sezona sakatlıkla başladım ve çok oynamıyordum ama bu yıl oynayacağım gibi gözüküyor.

– Sezon öncesi hazırlıklarda ve maçlarda takıma dair fark ettiğin en önemli şey nedir?

Temelde geçen yıl sahip olduğumuz takım ile aynı takıma sahibiz. Yalnızca 2-3 oyuncumuz değişti. Takımın çekirdeği, sistemimiz ve koçumuz aynı. Bence durum böyleyken her zaman başarılı olmayı bekleyebiliriz.

– Birçok kişi Fenerbahçe için kadroyu korumanın önemli olduğunu söylüyor. Buna katılıyor musun?

Evet katılıyorum çünkü kadrosunu değiştiren takımlar farklı oyuncularla aynı kimyayı yakalamakta zorlanıyor. Çünkü basketbolda başarılı olmak için herkesin aynı şekilde düşünmesi lazım. Bizim takımımızın çekirdeği bir süredir aynı ve birbirimizi anlıyor, birbirimizle oynamak istiyoruz. Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz.

– Fenerbahçe son yıllarda Avrupa’nın en iyi takımlarından biri oldu. EuroLeague’de sezonun sonuna kadar oynamak çok zor ve siz bunu son yıllarda sürekli yapıyorsunuz. Fenerbahçe’de başarının tarifi ve tanımı nedir?

Fenerbahçe’nin başarısı tamamen kazanmak ile ilgili. Şampiyonluklar kazanmak… Onun dışında her şey burada başarısızlık. Durum böyle.

– Yakında Cumhurbaşkanlığı Kupası maçına çıkacaksınız. Anadolu Efes bu yaz güçlü bir kadro kurdu. Bu maçla ilgili neler söylemek istersin?

Çok sayıda oyuncu aldılar ama mesele kimi aldığınız değil, takım kimyası ve takımınızda işlerin nasıl yürüyeceği. Çok sayıda oyuncuyu bir araya getirmek başarılı olacağınız anlamına gelmiyor. Ama iyi bir kadroları, kaliteli oyuncuları var. Oynayıp göreceğiz.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …