Güncel Haberler

Maccabi Khimki’yi Geçti 3.Oldu

Pavlos Giannakopoulos Turnuvası’nın son gününde iki Euroleague takımı Maccabi Tel Aviv ile Khimki karşı karşıya geldi.

Mücadelenin genelinde Rus ekibinin üstünlüğü vardı ama İsrail temsilcisi kolay lokma olmadığını gösterdi ve son ana kadar pes etmedi, Khimki’yi takip etmekten vazgeçmedi. Bunun ödülünü de son bölümde öne geçerek elde etti ve sonrasında da avantajını bırakmadı, 86-82 ile kazandı.

Khimki maça hücumda çok etkili başladı ve ilk çeyreği 22-17’lik üstünlükle kapattılar. İkinci çeyrekte Black – Tyus ikilisini devreye sokan Maccabi geri gelip maça ortak olsa da Khimki tekrar öne geçti ve devreye 43-39 önde girdiler.

Rus ekibi ikinci yarıya da etkili ve daha dominant başlayan taraftı, farkı bir kademe daha yukarı çektiler ve son çeyreğe 69-62 önde girdiler. Maccabi adına ise son çeyrekte Tyus ile beraber Pargo da devreye girdince skora tekrar ortak oldular. Khimki adına Shved takımını önde tutmaya çalıştı. Ancak Maccabi adına genç İsrailli Zoosman son bölümde sazı eline alan isim oldu, kritik dış şutlarının yanı sıra Shved karşısında da yaptığı etkili savunma maçı getirdi Maccabi Tel Aviv’e.

Maccabi’de Alex Tyus 23 sayı 9 ribaund 3 blokla maçın yıldızı olurken Michael Roll 18 sayı 4 ribaund, Scottie Wilbekin 10 sayı 4 asist, Jeremy Pargo 8 sayı 6 asist ve Tarik Black 11 sayı 13 ribaundla oynadı.

Khimki’de Alexey Shved 17 şut denemesinde 16 sayı bulurken Jordan Mickey 20 sayı 8 ribaund, Tony Crocker 14 sayı 3 asist, Anthony Gill 9 sayı 4 ribaund ve Charles Jenkins 7 sayıyla oynadı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …