Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka Eksik Banvit’i Rahat Geçti

Pınar Cup’ın kapanış gününde ev sahibi Pınar Karşıyaka, Banvit’i ağırladı. Misafir takımda sakatlıkları bulunan Jordan Morgan ve Devin Oliver forma giyemediler.

İlk çeyrekte Chatman ve Berk’in sürüklediği hızlı hücumlarla etkili olan Pınar Karşıyaka karşısında Banvit skor üretiminde zorlandı ve ikinci çeyreğe girilirken tablelada 22-14 ev sahibinin üstünlüğü vardı. İkinci çeyrekte ise İlkan Karaman ve Egemen Güven ile pota altında etkili bir Karşıyaka vardı, farkı çift hanelere çıkardılar. Banvit ise savunmada konsantrasyon kaybı yaşayan rakibine Tolga Geçim ve Şehmus Hazer ile karşılık vererek farkı makış seviyelere indirdi, devreye 46-34 Karşıyaka üstünlüğü ile girildi.

Üçüncü çeyrekte de boyalı alanda hakimiyet ev sahibinin elindeydi. Bu kez Mısırlı uzun Assem Marei’yi de devreye sokan Pınar Karşıyaka farkı iyice açtı. Banvit ise dış şutlarla karşılık vermeye çalışsa da düşük yüzde ile oynadılar. Çeyreğin son bölümünde ise Banvit savunmada vidaları sıktı ve rakibini top kayıplarına zorlayarak Tolga Geçim artı Marcus Thornton’un bulduğu sayılarla farkaı tekrar çift hanelere indirdi ve son çeyreğe 60-52 Karşıyaka üstünlüğü ile girildi. 

Son çeyrekte ise Pınar Karşıyaka adına Erving Walker şov vardı. Tecrübeli guard üst üste bulduğu dış şutlarla Banvit savunmasının direncini iyice kırdı. Buna karşın İzmir ekibi savunmayı da sertleştirince 8 kişilik dar rotasyonla oynayan Banvit, yorgunluğun da etkisiyle oyundan iyice düştü ve fark da 20 sayılara çıktı. Sonrasında maçı rölantiye alan ev sahibi, eksik rakibi karşısında maçtan 85-64 ile rahat bir galibiyet çıkardı.

Karşılaşmanın en skorer ismi 25 sayı ile Karşıyaka’dan Erving Walker olurken Banvit’te Tolga Geçim 20 sayı üretti. Bu sonuçlar birlikte ev sahibi ekip turnuvayı iki galibiyet alan Tofaş’ın ardından ikinci tamamladı

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Galatasaray, İki Yıldız Guardı Walden ve Prepelic ile Yollarını Ayırdı

FIBA Şampiyonlar Ligi temsilcilerimizen Galatasaray, iki yıldız guardı ile yollarını ayırdığını duyurdu. Türkiye Sigorta Basketbol …