Güncel Haberler

Marko Guduric: “Kimin ne kadar süre alacağı önemli değil. Önemli olan kazanmak.”

Fenerbahçe‘nin EuroLeague ve Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi için düzenlediği medya gününde Marko Guduric basın mesuplarının sorularını yanıtladı.

Haftalar önce takımın sosyal medya hesabı senin fotoğrafını paylaşınca birçok kişi, senin bu yaz kas kütleni arttırdığını söyledi. Bu konuda neler söylersin?

Özel bir şey değil ancak biraz kas kütlesi ekledim. Sakatlık değil ancak bir problem sebebiyle bir süre rehabilitasyona gittim ve koşamadım. Bu süreçte bacaklarımdan daha fazla üst vücudumu çalıştırdım. Fakat şu an iyiyim. Belki geçen sezona göre biraz daha güçlüyüm ancak dediğim gibi özel bir şey değil.

Fenerbahçe kadrosundaki yabancı oyuncular arasından saf 2 numara oynayan sadece sen varsın. Ennis/Sloukas/Dixon üçlüsünün ana pozisyonu 1 numara. EuroLeague’de seni sürelerinin geçen sezona göre artmasını bekliyor herkes. Bu durum sana ekstra motivasyon mu sağlıyor yoksa üstüne ekstra baskı mı getiriyor?

Tabii ki motivasyon sağlıyor. James Nunnally, takımdan ayrıldı. Yani saf 2 numara olarak kadroda ben ve Melih Mahmutoğlu var şu an. Ancak koç, zaman zaman iki tane 1 numarayla oynuyor. Geçen sezon bunun örneklerini sıkça gördük. Ayrıca Sinan Güler de burada. Birçok guardımız var yani. Çalışmamız lazım, takım olarak gelişmemiz lazım. Kimin ne kadar süre alacağı önemli değil. Önemli olan kazanmak.

Hazırlık kampının başından beri takımlasın. İtalya’daki kampa birçok oyuncu, milli takımlarında forma giydiği için katılamamıştı. Zadar Kupası’nda Datome hariç tam takımdınız ve şampiyonluğa ulaştınız. Şu ana kadar hazırlık kampını nasıl değerlendirirsin?

Tam takım olarak sadece bir tane idman yapabildik. Ancak geçen sezondan birçok oyuncu takımda kaldı. Yeni gelenler Tyler Ennis ve Joffrey Lauvergne’e yardım etme konusunda iyi iş çıkardığımızı düşünüyorum. Takım olarak iyi durumdayız. Herkesin takıma katılması mutluluk verici. Dolayısıyla şu an daha farklı hissediyorum.

Fenerbahçe’deki ikinci sezonuna başlıyorsun. Burada hedef her zaman şampiyonluk…

Bizim gibi, Fenerbahçe taraftarları da her zaman önemli başarılar bekliyor. Zaten bu yüzden buradayız, sıkı çalışıyoruz. Her şeyden önce sağlıklı kalmamız lazım. Daha sonra mücadele ettiğimiz tüm kupaları kazanmaya çalışacağız. Cumhurbaşkanlığı Kupası’yla başlayacağız, daha sonra sezon ortasında Türkiye Kupası’nda oynayacağız. Geçen sezon Türkiye Kupası’nda iyi bir performans sergileyememiştik. Elbette en önemlisi EuroLeague. Yine Final Four’a gitmeye çalışacağız. Sonrasını bilemeyiz, göreceğiz. Son olarak Türkiye Ligi’ni yine kazanmak istiyoruz.

Bildiğin gibi Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde yabancı kuralı değişti. Artık maç kadrosunda 6 yabancı oyuncu yerine 5 yabancı oyuncu olabilecek. Zaman zaman kadroda olmadığın dönemler olabilir. Yıllardır haftada en az 2 maç oynamaya alışıksın aslında. Daha az maç yapacak olmak, maç ritminin düşmesine mi yoksa daha fazla dinlenmene mi yol açar?

Ligdeki yabancı kuralı değişti ancak geçen sezona göre bizim kadromuzdaki yabancı sayısı azaldı. Geçen sezon 9 tane yabancı oyuncumuz vardı ancak şu an 8 tane yabancı oyuncumuz var. Yani işin özünde geçen sezona göre aynı sayıda yabancı oyuncu lig maçlarında kenarda oturacak. Göreceğiz. Koç en iyisini bilir, bizi rotasyona sokacak. EuroLeague maçları için hazır ve sağlıklı olmak önemli. Geçen sezondan farklı olacağını sanmıyorum.

Takımda, yolu daha önce Partizan ya da Kızıl Yıldız’dan geçmiş birçok oyuncu var. Bu konuda takım içinde şakalaşmalar yapıyor musunuz?

Tabii ki yapıyoruz. Benim ve Kalinic’in yolu daha önce Kızıl Yıldız’dan geçti, Vesely ve Lauvergne ise Partizan’da forma giymişti. Aramızda bu konuda sohbetler oluyor. İyi arkadaşlarız, aramız çok iyi, Hepimiz Fenerbahçe ailesinin parçasıyız. Burada gerçekten güzel zaman geçiriyoruz.

Sadece Adriyatik Ligi şampiyonu, EuroLeague’de oynama hakkı elde edebiliyor. Bu sezon hem Partizan hem de Kızıl Yıldız, EuroCup’ta oynayacak. Ne zaman iki takımı birden EuroLeague’de görebileceğiz? Ya da en azından senin eski kulübün Kızıl Yıldız ne zaman EuroLeague’e geri dönecek?

Yakın zaman içinde bu iki takımın aynı anda EuroLeague’de oynayabileceğini düşünmüyorum. Dediğin gibi sadece Adriyatik Ligi şampiyonu EuroLeague’de oynama hakkı elde edebiliyor. Bu sezon Karadağ ekibi Buducnost, EuroLeague’de oynayacak. Dediğim gibi yakın zaman içinde Partizan ve Kızıl Yıldız’ın aynı anda EuroLeague’de mücadele etmesini beklemiyorum. Kızıl Yıldız’ın Adriyatik Ligi’ni kazanarak EuroLeague’e dönmesini umut ediyorum. Doğduğumdan beri Kızıl Yıldız taraftarıyım. Tabii ki Kızıl Yıldız’a karşı EuroLeague’de oynamak istiyorum.

Kaynak: Sportando

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …