Güncel Haberler

2022-23 Euroleague Fantasy Seçimleri (20. Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 2022-23 sezonu 20. hafta programı başlıyor.

Bu sezon da sizlerle beraber her hafta öncesi Euroleague Fantasy oyunundaki seçimlerim ve takımımda yaptığım güncellemeleri paylaşıyor olacağım. İşte yeni hafta öncesi takımda yaptığım güncellemeler ve değişiklikler.

Öncelikle takımımızdan ayrılacak isimlere bir bakalım:

  • Chus Mateo (Real Madrid)
  • Dzanan Musa (Real Madrid)
  • Nikola Mirotic (FC Barcelona)
  • Josh Nebo (Maccabi Tel Aviv)

Şimdi de yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:

  • Ettore Messina (Olimpia Milano): Milano geçtiğimiz haftalarda mini bir seri yakalamış, aradığı çıkışı bulmuştu. Ama son 3 maçlarını üst üste kaybederek tekrar düşüşe geçtiler. Şimdi karşılarında kendilerinden daha alt seviyede olan ve kendileri gibi formsuz bir rakip Asvel olacak ve saha avantajını da kullanarak aradıkları reaksiyon galibiyetine ulaşmalarını bekliyorum.
  • Edgaras Ulanovas (Zalgiris Kaunas): Litvanya ekibi son dönemin en formda ekiplerinden birisi. Kuşkusuz bu başarılı geçen sezonun temel yapı taşlarını da yerli oyuncular oluşturuyorlar. Bu isimlerin başında da istikrarlı ve çok yönlü oyunuyla Ulanovas geliyor. Tecrübeli forvet son iki maçta 18.7 ve 17.6 puan getirerek rol oyuncuları arasında en iyi puanlara sahip isimlerdendi. Sadece 10.6 maliyeti ile onu takıma ekliyorum.
  • Sasha Vezenkov (Olympiakos): Sezonun en güçlü MVP adayı sakatlıktan sonra yavaş bir dönüş yapmıştı. Ama geçen hafta Virtus Bologna deplasmanında 26.4 puan ile tekrar kendisine geldiğinin sinyallerini verdi. 22 sayı, 10 ribaund ile double-double yapan Bulgar yıldızın bu hafta da Real karşısında sezonun ilk yarısındaki maçta olduğu üst düzey bir performans sergileyip en az 25 puan getirmesini bekliyorum.
  • Mathias Lessort (Partizan): Ligin en istikrarlı, en verimli uzunlarından biri kuşkusuz. Fransız pivotun süreleri Smailagic’in iyileşmesiyle biraz daha azalmış olsa da halen sahada kaldığı her anda kanının son damlasına kadar savaşmaya, bunu verimlilik puanlarına yansıtmaya devam ediyor. Son 2 hafta da ufak bir düşüş yaşasa da yine de ortalamada 18 puan getirdi onu takımında tercih edenlere. Bu hafta da Valencia deplasmanında ondan 15-20 bandında bir katkı bekliyorum.

İsterseniz ligimize BasketServisi_2022/23 katılabilirsiniz ve birlikte mücadele edebiliriz sezon boyunca. Katılım şifresi: 09D0FBFE

Takımımızın son görüntüsü bu şekilde:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …