Güncel Haberler

RESMİ: Telekom’dan Johnson Takviyesi Geldi (Analiz)

Gelecek sezon ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Türk Telekom kadrosunu tanıdık bir uzunla güçlendiriyor.

Daha önce ülkemizde 3 farklı takımın formasını giyen, geçen sezon ise FC Bayern Munich forması ile izlediğimiz JaJuan Johnson ile gelecek sezon için anlaşmaya vardılar.

Johnson ilk olarak 2014-15 sezonunda Beşiktaş forması giymiş, sonrasında 2017-18 sezonunda Daçka ile EuroCup şampiyonluğu yaşamış ve 2019-20 sezonunda ise bu kez Bahçeşehir forması ile ülkemizde mücadele etmişti.

2.08 metre boyunda olan 1989 doğumlu tecrübeli uzun, geçen sezon BBL’de 37 maçta ortalama 20.5 dakika süre alırken 10.1 sayı, 4.8 ribaund ve Euroleague sahnesinde ise 38 maçta ortalama 14.2 dakika sahada kalırken 4.3 sayı, 2.9 ribaıund istatististikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Johnson çok yönlü bir uzun forvet. Hem orta mesafe şut tehditi var hem de atletik özellikleri üst seviyede olan bir oyuncu. Ayrıca tam saha basketbolunda mobilitesi ile verimliliği artan bir uzun. Bu artılarının yanında yüzü dönük da potaya gidebilmesi, dribbling yapabilmesi çok değerli. Oyunun diğer tarafında da çabuk ayakları ile kısaların karşısında kalabilmesi ve uzun kolları sayesinde sergilediği blok tehditi ile katkı veriyor. Ribaundlar konusunda ise her iki pota altında da arkadaşlarına yardımcı olan, atletizmini ve pozisyon bilgisini iyi kullanan bir uzun. Artık Avrupa’nın en tecrübeli ve istikrarlı uzunlarından biri, Euroleague sahnesinde de ne kadar değerli bir tamamlayıcı olduğunu gösterdi.

Telekom 5 numaraya Ellis’i transfer etti ve aslında atletizm artı ribaundlar konusunda ondan da çok iyi destek olacaklar. Özetle ben 4 numaraya dış şut tehditi ön planda olan bir isim bekliyordum. Johnson hamlesiyle beraber zaman zaman oyunu açmada sorun yaşayabilirler. Çünkü orta mesafe ve yüzü dönük tehditleri olsa da yay gerisinden etkili bir isim değil. Ayrıca sert ve alçak postta oynamayı seven uzunlara karşı sorun yaşayabilen bir 4 numara. Yani Ellis-Johnson ikilisinin tecrübe, atletizm, ribaundlar, bloklar gibi konularda iyi işler çıkarabileceğini düşünsem de özellikle hücumda Telekom’u Wiltjer-Dekker ikilisinden sonra oldukça kısır günlerin bekleyeceğini söylemem hiç yanlış olmayacaktır…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …