Güncel Haberler

RESMİ: Freeman, Bursaspor’a Geri Döndü

Gelecek sezon ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor eski oyuncularından biriyle yeniden buluştu.

Geçtiğimiz sezon Asvel Villeurbanne forması ile izlediğimiz Allerik Freeman ile yeniden anlaştılar. Bildiğiniz üzere skorer oyuncunun adı Karşıyaka ile de anılıyordu.

1.90 metre boyunda olan 26 yaşındaki skorer guard Euroleague sahnesindeki çaylak sezonunda 18 maçta 13 kere ilk 5 başlarken ortalama 20:46 dakika süre almış, 7.4 sayı, %42.2 3sayı, 1.1 ribaund, 1.2 asist, 3.7 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı verebilmişti

EDİTÖR YORUMU:

Freeman hakkındaki detaylı analizimi BURADA sizlerle paylaşmıştım.

Yeniden yapılanacak olan Bursaspor’da EuroCup sahnesinde oynama fırsatı bulacak olan Freeman için kendisini tekrar gösterme fırsatı olacaktır. Asvel ile Euroleague sahnesinde pek iyi bir sınav verememişti. Şimdi bir alt seviyede skorer özelliklerini kanıtlaması gerekecek kariyerinde tekrar çıkışa geçebilmek için. Özel bir skorer olduğundan yana şüphemiz yok ama tabi Bursaspor’da yanında oynayacağı oyuncuların da kimler olacağı onun ne boyutta bir katkı vereceğini belirleyecek. Diğer taraftan savunma anlamında halen eksileri büyük, dolayısıyla da takım olarak koç Alimpijevic başta olmak üzere onun bu zaaflarını kapatmak durumundalar. Ben açıkçası gelişimi açısından Karşıyaka ve koç Sarıca tercihinin onun adına çok daha doğru olacağını düşünenlerdenim. Ama sonuçta Bursa’da onun ülkemizdeki takımı ki Bursaspor’a bonservis kazandırarak Çin’e transfer olmuştu. Eğer anlaşma gerçekleşirse onun adına tam bir meydan okuma sezonu olacak ve salona dönecek Bursaspor taraftarı da onu ilk günkü gibi kabul edip desteklerse bu sezon da iyi bir Freeman izleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …