Güncel Haberler

İDDİA: Anadolu Efes ve CSKA, Teodosic İçin Karşı Karşıya!

Sırbistan maestro Virtus Bologna‘dan ayrılarak yeniden Turkish Airlines Euroelague sahnesinde boy gösterebilir.

2001 yılından bu yana ilk kez Serie A şampiyonluğuna ulaşan Bologna’da köklü değişiklikler kapıda. İtalyan ekibi Sırp koç Djordjevic’in geleceğini değerlendirirken bir yanda da takımın yıldız ismi Milos Teodosic‘i takımda tutmaya çalışıyor. Sırp yıldızın kontratında 250 bin euro değerinde bir çıkış maddesi var.

Mozzart Sport’un haberine göre Euroleague şampiyonu temsilcimiz Anadolu Efes ile beraber CSKA Moskova da Sırp maestro için devredeler. Kontratının son yılına giriyor ve oyuncu opsiyonu olduğu için Bologna ile mi yoksa yeni bir takımla mı devam edeceğine kendisi karar verecek.

34 yaşında olan 1.96 metre boyundaki veteran sihirbaz takımının 19 maçlık galibiyet serisine liderlik eden isimdi. Yarı finalde Unics Kazan’a sürpriz şekilde elenene kadar tartışmasız ligin en dominant basketbolunu oynayan takımın lideriydi. 6.9 asist ile lig tablosunda ikinci sırada yer alan Teo, 19.1 verimlilik puanı ile de bu alanda 4. sırada yer aldı, ayrıca 15.4 sayı ortalamalasıyla da takımının en skorer ismiydi. 34 yaşındaki oyun kurucu maç başına 27:30 dakika sahada kalırken istatistiklerine de 3.0 ribaund ekledi. Aynı zamanda normal sezonun MVP’si seçilen Sırp oyuncu, kariyerinde geçirdiği 4. EuroCup sezonunda ilk kez sezonun en iyi beşine seçildi. Hatırlayacağınız üzere Euroleague kariyerinde ise 6 kez en iyi beşlere seçilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Bu transfere Teodosic ve Efes özelinde bakarsak aslında bir çok bilinmezin olduğunu söyleyebiliriz. Öncelikle Efes’in bu hamleyi yapabilmesi herkesin tahmin edeceği üzere Micic’in NBA’e gidip gitmemesine bağlı. Eğer o giderse yerini direkt doldurabilecek Avrupalı bir oyun kurucu bulmanın pek de mümkün olmadığını biliyoruz. Bu noktada işin organizasyon kısmında ise Teodosic onun yerini doldurabilecek özelliklere fazlasıyla sahip. Bologna ile harika bir sezon geçirdi ve halen Avrupa basketbolunda fark yaratan oyunculardan biri olduğunu gösterdi. Son olarak 2016 yılında Avrupa basketbolunun zirvesi olan Euroleague’de CSKA ile şampiyonluk yaşamıştı ve eğer transferi gerçekleşirse belki de kariyerinde son kez bu başarıya ulaşabilir.

Bu sezon tam anlamıyla olgunluk döneminde olduğunu gördük. Artık şut seçimlerini çok daha iyi yapan, maçın kritik anlarından sorumluluk almaktan çekinmeyen, takıma çok iyi liderlik yapabilen bir Teodosic izledik. Özellikle Serie A final serisinde Milano karşısında gösterdiği performans, Euroleague üçüncüsü karşısında halen ne kadar durdurulması zor bir silah olduğunun anlaşılmasına, Anadolu Efes ve CSKA gibi takımların onunla ilgilenmesine neden oldu ki burada da MVP seçildi zaten. Ayrıca 2016’daki şampiyonluk sonrası düşüşe geçen kariyerini de bu sezon tam anlamıyla yeniden toparladı diyebiliriz. Koç Ataman’ın guardlara özgürlük vererek, onları sınırlandırmadan kurduğu sistemde son 2 sezon boyunca Larkin ile Micic’in gelişimine şahit olduk. Teodosic’in de bu özgür sistemde spektaküler pasları, yarı sahada müthiş organize ettiği ikili oyunlar ve yeri geldiğinde skorer oyunuyla Efes’e büyük katkılar vereceği bir gerçek.

Elbette kariyeri boyunca iyi bir savunmacı değildi Teodosic ve oyunun bu alanını pek sevmediği de bir gerçek. Ama 1.96 boyu ve artık tecrübeyle beraber artan pozisyon bilgisi ile işin bu tarafında da takımını yanlız bırakmıyor, eskisi kadar zayıf halka olarak rakiplerin onu işlemesine izin vermiyor. Micic ayrılırsa şampiyonluk ünvanını korumak isteyen Efes için piyasadaki doğru hamlelerden biri olacağı kesin ki onun da Larkin’in bitirici olduğu pozisyonlarda Micic gibi kullabileceğini, Teodosic’in organizasyonlarında Larkin’in bitirici özelliklerinin daha da etkili olacağını düşünüyorum. Özetle heyecan verici bir transfer olur.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …